Mauno Mannisen monet kasvot

Mauno Mannisen monet kasvot

Ihminen julkisuuskuvansa takana

Hellevi Arjava

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

15,7 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789523308091

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 22.06.2016

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
16,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Runoilija Otto Mannisen ja nuorisokirjailija Anni Swanin nuorimman pojan Mauno Mannisen jälkimaine perustuu paljolti hänen toimintaansa Intimiteatterin perustajana ja johtajana. Varsinkin muistetaan hänen viimeisiä, skandaalin piirteitä sisältäviä vuosiaan. Usein myös suunnataan valokeila hänen lyhyeen avioliittoonsa natsijohtaja Reinhard Heydrichin lesken Linan kanssa.
Ennen teatterikautta hän oli kuitenkin ehtinyt kokeilla jo monia uravaihtoehtoja: opiskellut yliopistossa matematiikkaa, käynyt Ateneumia, julkaissut runokokoelman ja saavuttanut menestystä muotokuvamaalarina.
Lukemattomat hänen vuosikymmenien ajan kotiin kirjoittamansa kirjeet kertovat aivan toisenlaisista persoonallisuuden piirteistä kuin julkisuuskuva: herkkyydestä ja syvällisestä pohdinnasta; rakkaudesta perheeseen, sukuun ja kotiseutuun sekä horjumisesta valintojen välillä, kun lahjat viittasivat niin monelle taholle.
Hellevi Arjava

Hellevi Arjava

FM Hellevi Arjava on Mauno Mannisen veljentytär. Hän on eläkevuosinaan julkaissut kymmenkunta kirjemateriaaliin perustuvaa muistelma- ja elämäkertateosta.

Uusi elämäkerta maalaa runollisesti taiteilija Mauno Mannisen nousun ja tuhon tarinan

Aamulehti

heinäkuuta 2016

Mauno Mannisen syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Hänen veljensä Antero Mannisen tyttären Hellevi Arjavan kirjoittama elämäkerta ei ihan ehtinyt merkkivuodeksi, mutta hyvää kannatti odottaa: nyt valmistunut teos suorastaan ahmaisee lukijan mukaansa Maunon ihmeelliseen elämään helsinkiläisissä kulttuuripiireissä 1930-luvulta 1960-luvulle saakka. (...) Elämäkerran suuri ansio on siinä, että nyt Manninen puhuu omin sanoin perheelleen ja ystävilleen kirjoittamiensa kirjeiden välityksellä.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite