Matti

Matti

Huutolaispojan tarina

Seppo Hämäläinen

Osa 1: Rannan Sukutrilogia

Romaanit & novellit

ePUB

535,0 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528012153

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.05.2018

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
4,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Romaani on kertomus siitä, kuinka äitipuoli halusi edellisen vaimon lapsesta eroon ja poika päätyi huutolaiseksi. Matti poika oli vain kuusivuotias, kun hän joutui eroon isästään ja kodistaan, kasvoi vieraiden ihmisten kanssa ja tunsi itsensä toisen luokan kansalaiseksi. Halu oppia vei hänet salaa kasvattiperheeltään kappalaisen oppiin. Kuka olisi voinut uskoa, että tuosta heiveröisestä pojasta sukeutui arvostettu opettaja ja kansanvalistaja.

Kirjan tapahtumien aikana yhteiskunnallinen murros teki tuloaan ja Venäjän hallituksen ja suuriruhtinaan päätökset näkyivät ihmisten elämässä. Enemmän näkyivät kuitenkin arjen surut ja ilot. Suuret nälkävuodet tappoivat joukoittain ihmisiä, Amerikkaan lähdettiin etsimään onnea ja salaa toivottiin parempaa arkea.
Seppo Hämäläinen

Seppo Hämäläinen

Olen syntynyt Laihialla, nuukuuden pitäjässä, Etelä-Pohjanmaalla. Isäni oli karjalainen ja äitini pohjalainen. Isäni rakensi tyypillisen sodanjälkeisen rintamamiestalon perheelleen Laihian omakotialueelle. Siinä ehdin asua kaksikymmentä vuotta. Ympäristössä asui samanlaisia perheitä, samanlaisissa taloissa. Ihmiset olivat kuitenkin erilaisia.

Koulun ja myöhemmin kunnan kirjasto tulivat tutuiksi lukemisharrastuksen myötä. Opiskelujen jälkeen oli edessä muutto etelään työn perään. Kirjailijaa ei minusta tullut, silti vähittäiskaupan johtotehtävät edellyttivät erilaisen kirjallisen ilmaisun oppimista. Jonkun kerran aloittelin novellien kirjoittamisista mutta ne eivät päässeet edes pöytälaatikkoon. Kirjoittamisen tarvetta purin paikallislehden kolumneissa.

Vasta eläköidyttyäni sain ajatuksen kirjoittaa romaanin. Aiheen sain luettuani edesmenneen enoni lehtijutun hänen isoisästään, koulumestari Matti Rannasta. Heti alussa päätin, että kirjasta pitää tulla fiktio. Siihen meni runsas kaksivuotta ja paljon käyntejä Kansalliskirjastossa tutkimassa historiallisia tapahtumia ja taustoja. Se opetti itsellekin paljon lisää Suomen lähihistoriasta. Elin vahvasti Matin tarinaa ja elämää 1900-luvun vaihteen melkeissä. Romaanin saaminen valmiiksi oli hieno tunne. Kokemus on ollut kaiken vaivan arvoinen!

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite