Matkaopas galegonkieliseen Galiciaan

Matkaopas galegonkieliseen Galiciaan

Jani Koskinen

Matkailu & maantiede

ePUB

1,0 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528016946

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 14.04.2023

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
6,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Iberian niemimaan luoteisin kolkka Galicia tunnetaan maailmalla varsinkin Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitistä. Alueella puhutaan omaa iberoromaanista kieltään, galegoa, jota voi opiskella Suomessakin. Tätä portugalin kielen lähintä sukulaiskieltä on historian aikana yritetty tukahduttaa, mutta 1980-luvulta alkaen sillä on ollut nimikkoalueellaan virallinen asema valtiollisen espanjan kielen rinnalla. Virallisuus toteutuu kuitenkin osittain vaillinaisesti ja kielen tulevaisuuden yllä leijuu edelleen monenlaisia mustia pilviä.

Tässä kirjassa luodaan lyhyt katsaus galegon kielen historiaan ja nykyiseen yhteiskunnalliseen asemaan. Ääntämisestä esitellään perusperiaatteet ja tutustutaanpa kirjassa jopa hieman galegonkieliseen televisiotarjontaankin, jota internetin aikakaudella on helppo käyttää itseopiskelun tukena. Kirjan keskeisin osio on kuitenkin paikkakuntakohtainen listaus palveluntarjoajista, jotka edistävät galegon käyttöä ainakin jollain tavalla omassa liiketoiminnassaan ja joita kulttuurisesti vastuullisen matkailijan kannattaa siksi suosia. Matkailijakin voi omilla kieli- ja kulutusvalinnoillaan vaikuttaa kielen elinvoimaisuuteen.
Jani Koskinen

Jani Koskinen

Jani Koskinen on valmistunut Helsingin yliopistosta maisteriksi pääaineenaan suomalais-ugrilainen kielentutkimus. Sivuaineopintoja hänellä on useista muista kieliaineista, muun muassa galegosta. Häntä kiinnostavat kielten väliset valtasuhteet ja kielipolitiikka sekä erityisesti vähemmistö- ja alkuperäiskielten yhteiskunnallisen aseman vahvistaminen - niin poliittisen päätöksenteon kuin kielitietoisten kulutusvalintojenkin kautta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite