Marja Tarkastuskarjakko

Marja Tarkastuskarjakko

Nelly Kettinen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

308,6 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528029441

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 18.09.2018

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
15,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Marja, tarkastuskarjakko kertoo nimensä mukaisesti tarkastuskarjakon elämästä 50-luvun Suomessa, kuvitteellisessa eteläsatakuntalaisessa Vaskilähteen kylässä.
Kirjassa Marja kiertää runsaan viikon ajan kylän taloja. Hän kohtaa eri taloissa omien vaikeuksiensa kanssa kamppailevien karjankasvattajien iloja ja suruja.
Tiiviissä kyläyhteisössä kaikkien asiat tiedettiin, mutta toisista pidettiin myös huolta. Sivutaan myös tekniikan tuloa maaseudulle, esimerkiksi pesukoneen, puhelimen ja sähköisen kahvinvalmistuslaitteen käyttöä. Tällä tiellä monen muun tarkastuskarjakon tavoin Marjakin kohtaa elämänkumppaninsa.
Tarkastuskarjakoiden työ alkoi vuosisadan vaihteessa. He kiersivät taloissa ja mittasivat lypsetyn maidon rasvaprosentin. Tunnus oli: Mitä mittaat, sitä voit kehittää.
Nelly Kettinen

Nelly Kettinen

Nelly Kettinen (s.1928) syntyi Taipalsaaren Kyläniemellä maatalon nuorimmaiseksi ja lähti sieltä työhön jo nuorena tyttönä. Hän kävi kotitalouskouluja ja kursseja eri puolilla maata ja toimi sen jälkeen mm. kotitalousopettajana. Lopulta hän päätyi Turkuun ja liikennelaitoksen keittiöön pääemännäksi. Hän asuu Vahdolla.
Kirjan kirjoittaminen on harrastus, josta syntyi kirja juuri 90v-syntymäpäivän kunniaksi.
Aihe pohjautuu mielenkiintoon 50-luvun maaseudun arkielämään ja ahkeran työnteon kunnioitukseen. Kirjaa varten Nelly haastatteli monia 40-50-luvulla tarkastuskarjakon työtä tehneitä ja kirjassa kuvaa työtä tarkastuskarjakko Marjan silmin.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite