Marie - Kukka valkein siivin

Marie - Kukka valkein siivin

Eila Sarkama-Voigt

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

296 sivua

ISBN-13: 9789524986458

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.01.2012

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Rosenerin perheen joulusta tulee unohtumaton yllättävällä tavalla 1880-luvun kulttuurikaupunki Weimarissa. Myös Marie-tytär hämmästyttää laulutaidollaan. Marien vaiheiden seuraamisesta on paljon iloa; tutut taiteilijat, teokset ja mennyt aika tuottavat jälleenmuistamisen tunteen. Marie läpäisee kulttuurihistorian romanttisine ja traagisine seikkailuineen. Kiehtovaa ja asiantuntevaa.


Eila Sarkama-Voigt

Eila Sarkama-Voigt

Porvoossa asuva Eila Sarkama-Voigt sai toimittaja-aikanaan runsaasti kiitosta asiantuntevista musiikkia käsittelevistä kirjoituksistaan. Hänellä on laulajan koulutus, hän on esiintynyt laulajana ja näyttelijänä ja kirjoittanut näytelmien käsikirjoituksia. Kaksi ensimmäistä Marie-kirjaa valittiin vuoden 2013 Kalle Päätalo kilpailussa kolmen parhaan joukkoon. Erityiskiitosta sai kirjoittajan klassisen musiikin tuntemus.
"Jokaisella sivulla on tietoa viihdyttävällä ja luettavalla tavalla. Kirjat olivat minulle suuri lukukokemus. Rakastuin niihin".

Marien tarina saa siivet

Uusimaa

helmikuuta 2012

Miksi Walther Goethesta ei tullut suurta säveltäjää? Miksi Goethen suku sammui? Ja minkälainen oli Goethen kohuttu miniä Ottilie? Porvoolaisen Eila Sarkama-Voigtin Marie-romaanisarjan ensimmäisessä osassa "Marie - Kukka valkein siivin" sukelletaan historiallisiin yksityiskohtiin, jotka eivät ole yleisesti tunnettuja. (...)
Marie on todellinen historian henkilö ja oikeassakin elämässä neito oli varsin lahjakas. Wienin hovioopperan johtaja Gustaf Mahlerin tiedetään ihmetelleen, miten sellaisesta provinssikaupungista kuin Weimar voi tulla niin valmis taiteilija, jolla on kaikki elämänalueet ja ihmisen sisin luonne hallinnassaan.

Sångfågel i 1800-talets Weimar

Borgåbladet

maaliskuuta 2012

Den som sångare bekanta Eila-Sarkama Voigt från Borgå har utkommit med den första delen i en romansvit om den unga sångaren Marie i 1880-talets Weimar med titeln Marie - Kukka valkein siivin (ungefär Marie - Blomman med vita vingar). (...)
Marie - Kukka valkein siivin är en gammaldags läsroman med såväl romantiska som tragiska vändningar. Huvudperson Marie Rosener har sin förebild i verkligheten och var en lovande ung dam som studerade sång, framför alt tyska lieder och opera, under Wagnersångerskan Emmy Frommes ledning. (...)
Författaren har också vävt in parallella historiska skeende, bland annat, figurer en ung Werther, samma yngling Goethe skriver om i sin bok Den unge Werthers lidanden, där hans olyckliga kärlek till en viss fröken Lotte får honom att sitt eget liv.

Marie - sinisiipi lummetyttö

Parkinsonlehti

maaliskuuta 2012

Eila Sarkama-Voigt on sukeltanut menneisyyden aarteistoihin ja kutonut lukijan nautittavaksi mielenkiintoisen lukuromaanin arkistojen tietoja ja omaa elämänkokemustaan yhdistellen. Teoksen päähenkilö Marie täyttää kertomuksen alkaessa neljä vuotta ja osoittaa silloin jo musiikillisen lahjakkuutensa.
Teos on kehitysromaani: lukija voi seurata Marien varttumista lapsesta nuoreksi neidoksi sekä hänen kehittymistään taiteilijana. Kirjoittajan tapa aloittaa lyhyin lausein ja konkreettisin kuvin pitää lukijan mielenkinnon yllä monimutkaisista sukulaissuhteista ja nimiviidakosta huolimatta.
Kaiken kaikkiaan Marie - kukka valkein siivin on mielenkiintoinen lukukokemus. Teos sopii kaikenlaisille lukijoille, joskin historiallisista romaaneista ja musiikista viehättyneet saavat erityistä iloa 1880-luvun Weimarin ajankuvasta ja musiikkielämästä.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite