Kaikkien rakastamalla pastalla on pitkä historia, ja sitä on Suomessakin syöty jo yli sadan vuoden ajan. Tänne kehittyi omalaatuinen ruokakulttuuri, joka ei juuri muistuta italialaista pastaa. Sitä esittelee hauskasti ja innostavasti Elina Teerijoen Makaroonikirja. Kirja käy läpi makaronin historiaa Suomessa aina 1900-luvun alun hienostoruoasta 1980-luvun mikrossa kypsennettävään pastaan asti. Mukana on useita kymmeniä vanhoja reseptejä keittokirjoista ja eri lehdistä.
Elina Teerijoki on toimittaja ja tietokirjailija, joka harrastaa arjen historiaa. Teerijoki on aiemmin julkaissut kirjan Hopeapeilin joulu (Helmivyö 2016) sekä ruokakirjat Ylihyvää! (Alligaattori 2014) ja Sata ruokaa tähteistä (Savukeidas 2011).
Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.