Maan mittauksia

Maan mittauksia

Mittausten laskenta

Pasi Laurila

Teollisuus & tekniikka

ePDF

29,6 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528031673

Kustantaja: BoD - Books on Demand

Julkaistu: 11.12.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
14,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Maan mittauksia - Mittausten laskenta on oppikirjatyyppinen julkaisu, jossa perustellaan matematiikan avulla nykyaikaisten Maan mittausten menetelmiä. Tarkasteltavat mittaukset ovat sijaintimittauksia, jotka tehdään teknisesti jossakin koordinaatti- ja korkeusjärjestelmässä. Kirjassa kuvataan koordinaattijärjestelmän koordinaatistot, ja kerrotaan, kuinka takymetrillä, satelliittipaikantimella ja kartoituslennokilla mitatut havainnot muunnetaan koordinaateiksi.

Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti korkeakoulutasoisissa opinnoissa käytettäväksi, mutta myös maanmittausteknisissä ammateissa toimiville henkilöille. Se ei ole minkään tietyn opintojakson oppimateriaali. Parhaiten kirja soveltuu opetusta ja itseopiskelua tukevaksi lähdemateriaaliksi.

Kirja on hyvin matemaattinen. Siihen sisältyy lähes 500 kaavaa ja 180 tehtävää. Se esittelee Maan mittauksiin liittyvää erityisosaamista. Kaikkien Maan mittaajien ei tarvitse tällä tavoin suuntautua. Yleisesti on kuitenkin tärkeää alan tulevaisuuden kannalta, että siihen liittyy erityisosaamista, jota pidetään myös esillä. Ilman erityisosaamista millään teknistieteellisellä ammattikunnalla ei ole kovin varmaa tulevaisuutta.

Maailmassa on paljon tietoa, jonka perusteltu sanominen vaatii edelleen kirjoja, ja osaamista, jonka hankkiminen vaatii vuosien harjoittelun. Tämä kirja ei tarjoa nopeasti ja helposti omaksuttavia asioita. Älä siis tartu tähän kirjaan kevein perustein.
Pasi Laurila

Pasi Laurila

Kirjoittaja Pasi Laurila on eläkkeellä oleva maanmittaustekniikan yliopettaja. Koulutukseltaan hän on rakennustekniikan diplomi-insinööri ja tekniikan lisensiaatti pääaineenaan geodesia ja fotogrammetria. Hän on aikaisemmin julkaissut kirjan Mittaus- ja kartoitustekniikan perusteet (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2012, 4. uudistettu painos), jota on käytetty ammattikorkeakouluissa ja ammatillisella toisella asteella insinöörien ja kartoittajien koulutuksessa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite