Maan korven matkalaiset

Maan korven matkalaiset

Kerttu Kokkonen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

2,4 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528013631

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 12.08.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
7,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa oli 1800-luvun alkupuolella syntynyt pietistisiä herätyksiä. Niistä muotoutunut herännäisyys kuitenkin laantui siellä 1800-luvun puoliväliin mennessä. Tätä myöhäisemää herännäisyyttä, jota kainuulaiset nimittävät vanhaksi herännäisyydeksi eli "vanhan kansan uskoksi", tavattiin Kainuussa yhtenäisenä vielä 1900-luvullakin.

Savossa ja Pohjanmaalla esiintyi taas 1800-luvun lopulla uusi herätyksiä, joiden vaikutuksesta herännäisyys uudistui. Tämäkin uusi herännäisyys levisi Kainuuseen 1890-1930-luvuilla.

Tässä Maan korven matkalaiset -kirjassa kuvataan vanhan ja uuden herännäisyyden olemusta ja niiden kohtaamista Kainuun eri seurakunnissa. Siinä siis kerrotaan heränneiden elämästä kirkossa ja yhteiskunnassa. Samalla tuodaan esille Kainuun olosuhteita ja kansalaisyhteiskunnan vaiheita 1800-luvulla ja 1900-luvun alkupuolella..
Kerttu Kokkonen

Kerttu Kokkonen

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite