Maammöykky

Maammöykky

Maanviljelijä Martti Asunnan 100 vuotta Petäjäveden Pohkalassa

Riku Savonen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

156 sivua

ISBN-13: 9789528007722

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.03.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
14,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Myö muut oltiin maammöykkyjä, maaviljelijöitä vaan.

Maanviljelijä Martti Asunta (s. 1918) asui koko elämänsä Petäjäveden Metsäkulman Pohkalassa. Tavallinen suomalainen mies: oppi ammatin itse tekemällä, kävi sodan, meni naimisiin, sai lapsia, rakensi talon, teki työtä, jäi leskeksi. Tavallisuudesta poikkeavaa hänessä on lähinnä yli satavuotiaaksi eläminen.

Martti Asunnan elämän kautta pohdiskellaan, mitä jälkiä kukin meistä jättää. Runkona ovat 95-vuotiaan Martin ja tyttärenpoika Rikun nauhoitetut keskustelut, joissa Martti kertoo elämästään. Historiallisten tapahtumien lisäksi avautuvat näkymät rikkaaseen keski-suomalaiseen murteeseen sekä suullisen tarinankerronnan katoavaan perinteeseen. Martin elämä ei ole aikajärjestystä noudattava jana, vaan ihmisten ja sattumusten ympärillä rönsyilevä tarinapuutarha. Kerronnassa sekoittuvat monen sukupolven kokemukset: osa on itse koettua, osa useamman välikäden kautta hankittua tietoa.

Kirja kannustaa samalla muitakin tallentamaan edellisten sukupolvien muistelua, vielä kun he ovat keskuudessamme.
Riku Savonen

Riku Savonen

Riku Savonen (s. 1983) on kotoisin Lahesta ja asuu nykyisin Tampereella. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri venäjän kielen kääntämisestä. Tämä kirja on kirjoitettu ensisijaisesti Martti Asunnan lapsenlapsena ja toissijaisesti kielten- ja historianharrastajana. Muualla asuvana Savonen tarkkailee petäjävetistä elämänpiiriä ulkopuolisen silmin.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite