Maailman ympäri 72 päivässä

Maailman ympäri 72 päivässä

Nellie Bly

Klassikot & runot

Pehmeäkantinen

234 sivua

ISBN-13: 9789526962108

Kustantaja: Punos-kustannus

Julkaistu: 07.04.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
22,80 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Vuonna 1888 New York World -lehden nuori toimittaja Nellie Bly sai ajatuksen: voisiko maailman kiertää nopeammin kuin Jules Vernen fiktiivinen sankari kirjassa Maailman ympäri 80 päivässä? Ei onnistu naiselta, kuului tyly tuomio hänen esittäessään ideansa päätoimittajalle.

Vuotta myöhemmin Nellie kuitenkin lähti matkaan ja osoitti epäilyt aiheettomiksi: voi kiertää nopeammin ja onnistuu aivan hyvin naiselta. Nellien matkakokemukset julkaistiin kirjana, josta tuli aikansa bestseller. Kirja on käännetty useille kielille, nyt ensimmäistä kertaa myös suomeksi.

Maailman ympäri 72 päivässä on ainutlaatuinen kurkistus 1800-luvun lopun maailmaan. Nellien tarkkanäköiset havainnot ja hänen omintakeinen, humoristinen tapansa kuvata ihmisiä, paikkoja ja matkan sattumuksia luovat elävää ajankuvaa ja avaavat kiehtovan näkymän 130 vuoden takaiseen matkantekoon ja elämänmenoon eri puolilla maailmaa.
Nellie Bly

Nellie Bly

Yhdysvaltalainen Elizabeth Jane Cochran (1864-1922), joka tunnetaan kirjoittajanimellään Nellie Bly, oli aikansa tunnetuimpia toimittajia ja monella tavalla edelläkävijä. Hän oli tutkivan journalismin uranuurtaja ja yksi ensimmäisen maailmansodan harvoista naispuolisista sotakirjeenvaihtajista. Hän teki lyhyen uran myös liikemaailmassa ja oli ensimmäisiä naisia suuryrityksen johtajana. Lisäksi hän oli kirjailija ja keksijä - ja matkusti maailman ympäri nopeammin kuin kukaan ennen häntä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite