Maailmaa kierrellessä

Maailmaa kierrellessä

Aino Malmberg

Klassikot & runot

ePUB

242,9 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789526962139

Kustantaja: Punos-kustannus

Julkaistu: 07.02.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,49 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Aino Malmberg on 1900-luvun alun unohdettuja suomalaisia vaikuttajanaisia. Hän asui pitkään Lontoossa ja kiersi ympäri Britanniaa ja Yhdysvaltoja esitelmöimässä Suomesta ja naisten äänioikeudesta. Hän tapasi aikansa tunnettuja kirjailijoita, suffragetteja ja poliitikkoja ja näki ensimmäisen maailmansodan vaikutukset yhteiskunnalliseen ilmapiiriin Atlantin molemmin puolin.

Malmberg oli myös seikkailija, joka ei epäröinyt tarttua tilaisuuteen, kun sellainen osui kohdalle. Hän kirjoittaa: »Elämä tarjoaa antimiaan, melkein tyrkyttämällä tyrkyttää niitä, mutta harvat ojentavat kätensä niitä ottamaan. Ja sitten valitetaan elämän yksitoikkoisuutta ja köyhyyttä!» Malmberg ei jättänyt kättään ojentamatta.

Kirjassa hän kertoo värikkäistä Lontoon-vuosistaan. Humoristisella, paikoin satiirisellakin otteella Malmberg kuvailee kokemuksiaan ja tapaamiaan ihmisiä ja tekee osuvia havaintoja 1910-luvun yhteiskunnasta ja kulttuurielämästä niin Suomessa kuin maailmallakin.
Aino Malmberg

Aino Malmberg

Aino Malmberg (1865-1933) oli kirjailija, kosmopoliitti, feministi ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän oli monella tavalla edelläkävijä ja teki ajalleen poikkeuksellisia elämänvalintoja. Hän oli Helsingin yliopiston ensimmäisiä naisopiskelijoita ja yhdisti valmistuttuaan äitiyden ja työssäkäynnin uraauurtavalla tavalla. Työn ohessa hän suomensi kirjallisuutta ja kirjoitti itsekin, muun muassa Pohjoismaiden ensimmäisen naisten välistä rakkautta käsitelleen novellin. Lisäksi hän kirjoitti ahkerasti lehtiin. Hän oli poliittisesti aktiivinen ja osallistui Venäjän hallinnon vastaiseen toimintaan, mikä sai hänet vuonna 1909 lähtemään vapaaehtoiseen maanpakoon Lontooseen.

Malmberg oli mielipidevaikuttaja ja Suomen epävirallinen lähettiläs, joka rakasti matkustamista ja tuli toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Hänellä oli laajat kansainväliset verkostot ja taitoa hyödyntää niitä. Hän oli kysytty puhuja ja puolusti väsymättä naisten oikeuksia. Jo varhain hän viehättyi englantilaisesta kulttuurista ja koki Lontoon henkiseksi kodikseen.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite