Maailma jota kukaan ei tavoittele
Suosittu

Maailma jota kukaan ei tavoittele

Huumeriippuvuus sairautena josta voi toipua

Ulla Korhonen

Yhteiskunta & politiikka

Pehmeäkantinen

208 sivua

ISBN-13: 9789515687388

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 24.01.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
23,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirjan tuoma tieto ja tuki voi auttaa riippuvuussairaita toipumisen tielle. Se auttaa etsimään ja löytämään selviytymisen keinot ja siten vahvistaa ihmisen omaa minää, sisintä olemusta, jonka avulla on mahdollista torjua riippuvuuspersoonan valta. Kirja on opas terveeseen elämään ja itsearvostukseen.

Huumeiden kroonikkokäyttäjä kokee suurta hätää ja on suojaton ollessaan harhainen ja päihtynyt. Tällainen ihminen altistaa itsensä ja muut jatkuvasti onnettomuuksille, väkivallalle ja rikollisen elämän uhriksi. On osattava tulkita riippuvuussairaan viestejä, jotka ilmaisevat hätää ja avun tarvetta. Usein hän ei kykene puhumaan asiasta eikä ymmärrä tilaansa itsekään. Hän on sairautensa uhri. Hän on aina myös jonkun puoliso, poika tai tytär, sisar tai veli, äiti tai isä – ja avun tarvitsija. Kirjan tärkein sanoma on, että huumeriippuvuus on sairaus, josta voi parantua, ja elämän voi jälleen saada omiin käsiinsä.

Ulla Korhonen tuo esiin toipuneiden kokemuksellisen näkökulman. Kokemuksellisen tiedon avulla myös nuoria pystytään suojelemaan paremmin huumekokeiluilta. Ulla Korhonen peräänkuuluttaa aitoa yhteisöllisyyttä ja välittämistä; päihderiippuvuus ei ole yksityisasia, vaan se koskee koko yhteiskuntaa niin sosiaalisesti kuin taloudellisestikin. Vankiloissa olevat huumeiden käyttäjät on saatava avun ja pitkäjänteisen hoidon piiriin, vain sillä tavoin vankilakierre saadaan katkaistua.

Kirja puhuttelee syvällisellä tavalla niin päihderiippuvaisia, heidän läheisiään kuin alan ammattilaisiakin.
Ulla Korhonen

Ulla Korhonen

Ulla Korhonen on tehnyt pitkän uran päihdetyön parissa ja Irti Huumeista ry:n työntekijänä. Hän on ollut muun muassa kehittämässä ja toteuttamassa Irti Huumeista ry:n maanlaajuista vapaaehtoisten koulutusohjelmaa(1997–2006). Korhonen on myös esiintymis- ja vuorovaikutustaidon kouluttaja, ja hän on perehtynyt syvällisesti muun muassa kehonkieleen. Kehonkielen merkitys vuorovaikutustilanteissa on hyvin korostunut erityisesti päihderiippuvuudesta kärsivillä.

Korhosen yli kahden vuosikymmenen mittainen luottamuksellinen kanssakäyminen huumeidenkäyttäjien, toipuneiden käyttäjien ja heidän läheistensä kanssa on antanut hänelle laajan näkemyksen huumeriippuvuuden luonteesta, sen vaikutuksista käyttäjään ja tämän läheisiin sekä riittävän hoidon merkityksestä toipumisessa. Korhosen näkemystä syventää hänen omakohtainen kokemuksensa päihderiippuvaisen läheisenä sekä vaimon että äidin roolissa.

Ulla Korhoselta on ilmestynyt kolme kirjaa: Irti riippuvuudesta – muutetut tunteet muutettu minä (Delfiini Kirjat, 2009) ja Huumeriippuvuus – irti riippuvuuden otteesta (Delfiini Kirjat, 2013).
Uusin kirja on nimeltään Maailma, jota kukaan ei tavoittele – huumeriippuvuus sairautena josta voi toipua (2017). Korhonen on palkittu elämäntyöstään tasavallan presidentin myöntämällä Suomen Leijonan ritarikunnan ansioristillä vuonna 2013.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite