Luulet tietäväsi kuka olen

Luulet tietäväsi kuka olen

Tiina Viitanen

Klassikot & runot

Pehmeäkantinen

100 sivua

ISBN-13: 9789524984515

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.11.2010

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
FM Tiina Viitasen proosarunoteos Luulet tietäväsi kuka olen vie lukijansa karuun suomalaiseen arkeen, jonka keskiössä ovat keskoshoidon aikana vaikeasti vammautuneet, nyt jo 22-vuotiaat vammaiset kaksostyttäret ja heidän ympärillään pyörivä epäinhimillinen koneisto nimeltä Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut.

Vammaisten ja omaishoitajien perusoikeuksien puolesta taisteleva teos ei anna toimivaa ja pätevää kuvaa yhteiskuntamme tämänhetkisestä toimintatilasta. Kunnallisella tasolla tapahtuva päätöksenteko ei perustu avuntarvitsijoiden yksilölliseen kohtaamiseen ja tukemiseen, ei myöskään avuntarvitsijoiden kuuntelemiseen, vaan ylimieliseen holhoamiseen ja välinpitämättömyyteen. Sairaiden, vaikeasti vammaisten ja heitä avustavien ja hoitavien kohtelu on runoteoksen mukaan törkeän ala-arvoista ja alentavaa. Asiaan on tultava muutos.

Omaishoitajan ja äidin tuntoja erittelevä teos ei jää pelkän tuskan, sopeutumisen ja kritisoinnin tasolle, vaan se nousee paitsi henkilökohtaiseksi kehityskertomukseksi ja yhteiskunnalliseksi pamfletiksi, omaishoitajien ja vammaisten omaksi Magna Cartaksi.
Tiina Viitanen

Tiina Viitanen

Website: www.tiinaviitanen.com

Koskettavia runoja äitiydestä ja vammaisuudesta

Sairaanhoitaja

elokuuta 2011

Luulet tietäväsi kuka olen on vaikuttava runomuotoinen kokoelma erään äidin kokemuksia vammaisten lasten äitiydestä ja elämästä. Runokokoelma on päiväkirjanomainen katsaus jaksoon lasten syntymästä aikuisuuteen saakka. Kirjan ulkoasu herättää esteettisyydellään, veistoksellisella naisellisuudellan, joka sekin avautuu runojen sisällössä.
Runot kuvaavat vaikuttavasti äidin kipua, surua, vihaa ja jaksamista sekä oman lapsen kärsimyksen kestämistä, mutta myös hellyyttäviä ilon ja onnen hetkiä. Runot ovat koskettavia ja pysäyttävät lukijan epäoikeudenmukaisuuden äärellä herättäen suurta myötätuntoa.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite