Lutherin jalanjäljillä

Lutherin jalanjäljillä

Matkaopas reformaation syntysijoille

Lauri Hokkinen

Osa 39: Aue-säätiön julkaisuja / Skrifter utgivna av Aue-Stiftelsen / Veröffentlichungen der Aue-Stiftung

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

140 sivua

ISBN-13: 9789527283028

Kustantaja: Aue-Säätiö

Julkaistu: 23.08.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
22,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Martti Luther julkaisi vuonna 1517 Wittenbergissä 95 teesiä, joilla hän arvosteli aneiden myymistä eli kirkon piirissä vakiintunutta tapaa hyvittää syntejä rahalla. Anekauppa oli katoliselle kirkolle tärkeä tulonlähde, joten Luther yritettiin saada luopumaan kannastaan. Luther ei kuitenkaan perunut väitteitään, ei edes keisarin edessä Wormsin valtiopäivillä. Lutherin peräänantamattomuus sysäsi liikkeelle tapahtumien vyöryn, joka johti uuden kirkkokunnan syntyyn. Suomeen, joka oli silloin vielä Ruotsin itäinen maakunta, luterilainen oppi tuli Mikael Agricolan ja muiden Wittenbergissä opiskelleiden pappien välityksellä.
Tämä opas on apuneuvo omatoimimatkailijoille, jotka haluavat tutustua suomalaista yhteiskuntaa monin tavoin muovanneen luterilaisuuden synnyinsijoihin Saksassa.
Lauri Hokkinen

Lauri Hokkinen

Tietokirjailija, DKK Lauri Hokkinen (synt. 1945) toimi työuransa alussa kielenkääntäjänä Saksan liittotasavallan Helsingin edustustossa ja myöhemmin matkailun markkinointi- ja suunnittelutehtävissä Turussa ja Varsinais-Suomessa. Päivätyönsä lomassa hän laati mm. Suomi-saksa luonto- ja retkeilysanakirjan ja Kuhankuonon retkeilyreittioppaan. Eläkkeelle siirryttyään Lauri Hokkinen on kirjoittanut useita Turun saariston rengastiestä kertovia opaskirjoja ja matkakertomuksen Pyöräretki halki Saksan ja nyt matkaoppaan reformaation syntysijoille.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite