Lootin talo

Lootin talo

Johan Streng

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

236 sivua

ISBN-13: 9789524985048

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.06.2011

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
22,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja kertoo kummallisesta talosta Berliinin Fasanenstrassella, sen asukkaista ja heidän kohtaloistaan kolmannessa valtakunnassa pelon,kateuden ja vihan sävyttämässä ilmapiirissä. Tuomari Richterin tapaus ei ole mitenkään ainutlaatuinen eikä sen sijoittuminen kolmekymmentä-luvun Saksaan ole poikkeuksellista. Saman tarinan olisi yhtä hyvin voinut kertoa missä maassa tahansa, missä vallitsee totalitaarinen järjestys tai demokratiankin omaksuneessa valtiossa vaikkapa Suomessa 70-luvun toisinajattelijoiden poliittisissa vainoissa.
Johan Streng

Johan Streng

Johan Streng on porvoolainen lakimies. Häneltä on aikaisemmin julkaistu joitakin dokumentaarisiin aineistoihin perustuvia dekkarikirjallisuuden lajiin kuuluvia veijaritarinoita. Teosten juonen kulku on tarkoituksellisen poukkoilevaa, mikä edellyttää lukijalta tarkkaavaisuutta ja ehkäpä lähihistoriallisten tapahtumien muistamista. Uusimmassa kirjassaan Johan Streng pohtii sattuman vaikutusta ihmisen valintoihin elämäntilanteissa. Ja näistä aineksista syntyy jännittävä dekkari.

Vahvimman laki

Ruumiin kulttuuri

joulukuuta 2011

Lootin talo kertoo Berliinissä olevan talon asukkaista ja heidän kohtaloistaan Kolmannessa valtakunnassa. Ilmapiiri on peloton, kateuden ja vihan sävyttämä. Juonittelujen verkko kiristyy asukkaiden ympärille yhä tiukemmin. Kansallissosialistit aikovat lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla eliminoimalla juutalaiset ja takavarikoimalla heidän omaisuutensa. (...)

Kirjallisuudessa puhutaan luetun eri tasoista. Strengin jännärin henkilöille voidaan etsiä jopa raamatullisia esikuvia. Esimerkiksi Peter Steinfelsin piirteistä voi löytää yhdenmukaisuutta apostoli Pietariin. Lucius Ferrer muistuttaa jo nimellään Luciferiä.

Lootin talon tarinan olisi oikeastaan voinut kertoa mistä tahansa maasta, jossa vallitsee totalitaarinen järjestys. (...)

Uusimmassa jännärissään kirjailija pohtii myös sattuman vaikutusta ihmisen valintoihin uusissa elämäntilanteissa. Näistä aineksista syntyy jännittävä dekkari.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite