Lieksan Anni
Suosittu

Lieksan Anni

Aikakautensa vahva nainen

Irma Puumalainen

Romaanit & novellit

ePUB

7,0 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789523309968

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.02.2016

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Lieksan Anni – aikakautensa vahva nainen on elämäkerta/historiikki 1890–1980 eläneestä Juukalaisesta ja Lieksassa vaikuttaneesta kansanparantajasta, työväenyhdistys- ja työväenteatterinaisesta Anna (Anni) Maria Puumalaisesta. Sisukkaasta pohjoiskarjalaisesta naisesta, joka taisteli yhdessä naistoveriensa kanssa parantaakseen maamme vähäosaisten elinolosuhteita, oikeuksia ja vaikutusmahdollisuuksia. Erityisesti naisten aseman parantaminen oli Anni Puumalaisen sydämen asia. Tämä pieni suuri nainen koki sortokaudet, työväen ja naisten poliittisen heräämisen, Suomen itsenäistymisen ja useat ankarat sotajaksot kansalaissodasta lähtien.
Historiassa on paljon vaiettua ja salattua. Perheissämme on paljon vaiettua. Kaiken yllä on ollut vaikenemisen muuri. Kirja raottaa tuota muuria tuoden päivänvaloon pienten ihmisten tarinoita ja auttaa siten ymmärtämään ihmisiä, jotka ovat joutuneet sattumien armoille. Lieksan Anni liikkuu Annin sisäisen ja ulkoisen elämänkaaren vuoropuhelussa. Se on eräänlainen kulttuurin, historian ja eri aikakausien kuvaus pienen ihmisen näkökulmasta. Lieksan Anni – aikakautensa vahva nainen ei ole vain mustavalkoista totuutta vaan vivahteikas värifilmi, joka sisältää myös roppakaupalla komiikkaa.
IRMA PUUMALAINEN ·
Irma Puumalainen

Irma Puumalainen

Irma Puumalainen (s.1959) on espoolainen kirjailija, sairaanhoitaja
ja voimauttavaa valokuvausta työssään käyttävä draamakasvattaja.
Puumalaisen esikoisromaani Riisuttu puu saavutti Päätalo-instituutin Möllärimestari-kilpailun romaanisarjassa II palkinnon vuonna 2007. Kaksi vuotta myöhemmin ilmestyivät Idyllinen häkki sekä runokokoelma Edes palanen ihmistä.

”En etsi totuutta, haen vastauksia
hämmästellen ja katsellen maailmaa
avoimin silmin."

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite