Levinan miehet

Levinan miehet

Ensio Kettunen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

348 sivua

ISBN-13: 9789523301580

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 10.11.2015

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
24,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tammikuussa 1942 konekiväärimiehiksi koulutetut Ilomantsin itäkylien miehet Otto, Aleksi, Hannes ja Onni matkaavat Syvärin taakse Levinan kylään. Nuoret miehet sijoitetaan jalkaväkirykmentti yhdeksän, toisen komppanian konekiväärikomppaniaan. Heidän arkeensa kuuluu etulinjan vartiointi, kenttävarustelutyöt, vihollisen hyökkäysten torjuntatehtävät ja lähipartiointi.

Otto haavoittuu ensimmäisen sotavuoden aikana, mutta pystyy palvelemaan konekiväärimiehenä sodan loppuun saakka. Kesällä 1943 toinen konekiväärikomppania muuttuu kahdeksanneksi komppaniaksi. Perääntymistaisteluissa konekiväärimiehet ovat viimeisenä joukko-osastona hidastamassa päällekäyvän vihollisen etenemistä.

Miesten palatessa syksyllä 1944 Ilomantsiin, ovat entiset kotikonnut jääneet rajan taa. Elämä aloitetaan asumalla ensin toisten nurkissa. Seuraavana talvena miehet rakentavat uusia kotejaan Ilomantsin korpimaille. Ensimmäisinä vuosina työtahti on kova ja perheen lapset saavat kokea isien sota-ajan kokemukset omassa elämässään monin eri tavoin.
Ensio Kettunen

Ensio Kettunen

Ilomantsilainen Ensio Kettunen on kirjoittanut matematiikan oppikirjoja, sukukirjoja sekä useita Ilomantsin ja sen lähialueiden sotahistoriaa käsitteleviä teoksia. Hänen sotahistoriaa käsittelevissä kirjoissaan kerrotaan jatkosodan aikaisista tapahtumista. Kirjojen lähdeaineistona on ollut pääosin eri yksiköiden sotapäiväkirjat ja sotilaiden omat kertomukset. Kirjoittamisvaiheessa kirjailija on käynyt tutustumassa kirjoissa kerrottuihin taistelupaikkoihin Suomen ja Venäjän alueella. Näillä matkoilla yleiskuva jatkosodan aikaisista tapahtumista on tarkentunut. Kirjoissa mainitut henkilöiden nimet ja tapahtumapaikat on luettavissa sotapäiväkirjoissa. Osa teksteistä on suoria lainauksia lähdeaineistosta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite