Leo Trotskin Ajastin

Leo Trotskin Ajastin

Rax Rinnekangas

Romaanit & novellit

ePUB

34,1 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789525850796

Kustantaja: Lurra Editions

Julkaistu: 30.01.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Meksiko City - syksy 2004. Kaupunkiin saapuu dokumentaristi tekemään elokuvaa merkittävästä arkkitehtonisesta kohteesta. Hän tutustuu naiseen, joka avaa hänelle uuden oven Meksikossa vuonna 1940 salamurhatun Leo Trotskin maailmaan. Kohtaamisesta käynnistyy poikkeuksellinen matka viime vuosisadan väärinkohdelluimman poliittisen suurhenkilön toiseen auraan ja filosofiaan. Tekijä on luonut erilaisen science-fiction-romaanin, joka on myös erityisen ihmissuhteen kuvaus aikana, jona moderni aikakäsite on kadottanut alkuperäisen merkityksensä.
Rax Rinnekangas

Rax Rinnekangas

Rax Rinnekangas on kirjailija ja elokuvaohjaaja. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat eri taiteilijoiden kutsumuksellisuutta käsittelevä kertomuskokoelma Neljä talvista matkaa (2016) ja Albert Camus'n Sivullinen-teoksen filo­sofiaan liittyvä Käyttämättömät Tunteet-romaani (2014), essee­kokoelmat Kadonnut Kieli (2015) ja Nocturama - Sebaldia lukiessa (2103); kuvaus W.G. Sebaldin kirjallisuuden kokemisesta ja samaan hengen piiriin kuuluvien Peter Handken, Thomas Bernhardin ja Imre Kertészin tuotannoista. Taide-elokuvissaan hän on kuvannut arkkitehtuuria, kuvataiteita ja modernia musiikkia. Kuuden pitkän elokuvan kokoelma Two North(s) & a little part of anywhere ilmestyi maailman elokuvamusiikkien johtavan kansainvälisen julkaisijan, espanjalaisen Quartet Recordsin levityksenä maailmanlaajuisesti tammikuussa 2018. Yhdysvaltalainen Kanopy levittää hänen arkkitehtuuri­elokuviaan eri taiteenalojen kohteisiin maailmanlaajuisesti. Valo­kuvaajana Rax Rinnekangas julkaisi kuvateoksia mm. eurooppa­laisuudesta ja Holokaustista ja piti yli 60 yksityisnäyttelyä eri maissa - mm. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid (2003), Centro de la Imagen, Meksiko City (2007). Kaunokirjallisia teoksia on julkaistu Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa. Hän on saanut useita palkintoja - mm. valtion valokuvataidepalkinto (1989), valtion kirjallisuuspalkinto (1992), Varsinais-Suomen taidepalkinto (2003), Jury Prize and Audience Prize, Ethnofest, Berliini (2006), Honoured Prize of Jury of International Festival of Films on Art (FIFA), Montreal (2007), The Alex North Prize, Espanja (2015). Leo Trotskin Ajastin on lähimenneisyytemme liittyvä erilainen science fiction-romaani - kuvaus 1900-luvun alkupuolen väärinkohdelluimman poliittisen suurhenkilön kehityksen toisesta aurasta sen yleisen tulkinnan sijasta, minkä stalinismin aikainen maailma halusi antaa tästä Meksikossa vuonna 1940 salamurhatusta Venäjän juutalaisesta poliitikosta ja filosofista, maailmallisen tasa-arvon suunnittelijasta. Se on myös poikkeuksellisen ihmissuhteen kuvaus aikana, jona moderni aikakäsite on kadottanut alkuperäisen merkityksensä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite