Lasityttö

Lasityttö

Dokumenttiromaani insestistä ja epävakaasta persoonallisuudesta

Karin Dyhr, Marianne Holmen

Romaanit & novellit

ePUB

742,1 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528013075

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 09.08.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
10,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Idalla on niin paha olla, että hänen on pakko viillellä itseään.

Toimistopäällikön musikaalisessa perheessä Poppelitiellä vallitsee näennäinen harmonia, mutta tämä pikkuporvarillinen idylli on vain kulissi, jonka takana tapahtuu niin hämmentäviä asioita, että Idan sisin on jatkuvassa räjähdysvalmiudessa.

Räjähdyshetkellä Ida on 29 vuotias. Seuraavat vuodet Ida elää alituisessa henkisessä helvetissä. Hän on tänä aikana psykiatrisessa hoidossa yli 70 kertaa eri sairaalaosastoilla. Hän on vaativa ja kärttyisä potilas, sillä hän tuntee, ettei häntä useinkaan ymmärretä. Ja jos epätoivo kasvaa liian suureksi, viiltele hän sekä käsivarsiaan että kehoaan. Sen on tehtävä kipeää, sillä veri on saatava ulos kehosta.

Idan kohtaama hoitohenkilökunta ei useinkaan ole kiinnostus potilaista yksilöinä, mutta heidän joukostaan löytyy kaksi poikkeustapausta. Näillä kahdella on sekä halua kuunnella että auttaa eteenpäin. Ja nämä näkevät, että myös Idalla itsellään on riittävästi tahdonvoimaa ja sitkeyttä, niin että hän pystyy puhumalla ja analysoimalla omaa tilaansa pääsemään tämän vaikean elämänjakson ylitse.

Ida on tänä päivänä nainen täynnä tarmoa ja energiaa. Nainen, joka voi sanoa: ”Toisinaan ilo on viedä jalat altani!”

Tämä dokumenttiromaani antaa ainutlaatuisella tavalla kuvan naisesta, joka on käynyt psykoosin ja eheän mielen rajamailla.
Karin Dyhr

Karin Dyhr

Karin Dyhr, synt. 1947, on 24 vuoden insestiperiodin, 80 sairaalajakson ja 14 vuoden puheterapian jälkeen, vuodesta 1998 lähtien, ollut terve.

Esitelmöitsijä ja psykiatrian alan kouluttaja.

Muut julkaisut: Glaspigen, Bag om Borderline – Et spørgsmål om opmærksomhed ja Ude af mig selv – Dissociation hos mennesker med tidlige traumer.

Marianne Holmen

Marianne Holmen

Marianne Holmen, synt. 1946.
Englannin kielen maisteri ja kielenkääntäjä. Luontaishoitaja.

Muut julkaisut: Visdommens porte sekä lastenkirjat Andrikken Arnold fra Amager Strand ja A er for aber.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite