Langtang - Minne paratiisi on kadonnut

Langtang - Minne paratiisi on kadonnut

Nepalin Himalajalla pyhien lamojen ja mystisten lumimiesten laaksossa

Matti Munnukka

Matkailu & maantiede

Kovakantinen

152 sivua

ISBN-13: 9789523189874

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 02.09.2015

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
33,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
“Langtang – Minne paratiisi on kadonnut” on kertomus matkasta ja vaelluksesta Nepalin Himalajalla aikakaudella, jolloin turismi ei ollut juuri muuttanut perinteistä yhteiskuntaa ja vuoristoteitä ei vielä rakennettu syvälle koskematonta vuoristoa.
H. W. Tilman vieraili ensimmäisenä länsimaalaisena Langtangin laaksossa vasta vuonna 1949. Keväällä 1985 oli viimeinen mahdollisuus vaeltaa Trisulinlaaksosta Langtangiin, ennen kuin Dhuncheen ja Syabrubeshiin vievä vuoristotie valmistui. Langtangin retki muuttui silloin kahden viikon vaativasta ja nautinnollisesta vaelluksesta massaretkeilykohteeksi.
Nepal on muuttunut tämän jälkeen paratiisista ja Shangri-Lasta poliittisten levottomuuksien, kuningasperheen murhan ja vuosikymmenen mittaisen sisällissodan maaksi. Nämä ei pysäyttäneet kuitenkaan matkailijoiden ja retkeilijöiden tulvaa Nepaliin ja Langtangiin. Sen teki vasta 25. huhtikuuta 2015 Nepalia vavisuttanut iso maanjäristys, joka tuhosi laajoja vuoristoalueita. Maanjäristys tuhosi myös Langtangin laakson ja surmasi puolet sen väestöstä ja monia ulkomaisia retkeilijöitä.
Matti Munnukka

Matti Munnukka

Matti Munnukka is a map expert at the National Library of Finland and a travel writer. He writes in his books about his travels to Nepal and Himalaya and describes nature, culture, history, and geography. He has written several articles, two academic final thesis and six travel books of the region. In 2016 his book "India and Nepal - Truth is stranger than fiction" was published in English, followed by "Everest, Nepal and Jimmy Carter" in 2018. In 2015, his book "Nepal Langtang" was published in Finnish and now "Nepal Langtang - Paradise Lost" is his latest and third travel book published in English.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite