Laittoman rajalla
Suosittu

Laittoman rajalla

Katja Bloigu

Yhteiskunta & politiikka

Pehmeäkantinen

336 sivua

ISBN-13: 9789522869951

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 11.11.2014

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
28,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Laittoman rajalla on perusteellinen kuvaus siitä, mitä rajoja turvapaikanhakijana maahan tullut joutuu ylittämään tavoitellessaan turvaa, hyvinvointiyhteiskunnan jäsenyyttä ja osallisuutta. Se paneutuu menettelyjen syihin ja turvapaikkapolitiikan lähtökohtiin. Maahan tulleen asemaa määrittelee lukuisa määrä säädöksiä ja menettelyjä, ennen kuin henkilö edes ylittää Euroopan unionin ulkorajan. Seitsemän turvapaikanhakijana Suomeen tullutta kertoo oman tarinansa. Tarinoista käy ilmi, kuinka kuvatut menettelyt vaikuttavat henkilökohtaisella tasolla ihmisten elämään. Pitkittynyt turvapaikkaprosessi vaikuttaa siihen, pääseekö varsinainen kotoutuminen koskaan edes alkamaan. Oikeus integroitua tulee vasta Kela-kortin myötä. Silloin tie on kuitenkin vasta alussa. Edes kansalaisuuden saanti ei ole viimeinen ylitettävä raja. Asenteiden rajan ylittäminen on elämän mittainen tie.
Laittoman rajalla vastaa ainakin seuraaviin kysymyksiin: Miksi ihmisiä saa rauhassa hukkua Välimereen? Keitä tulijat oikein ovat ja miksi he tulevat tänne? Mihin oleskelulupapäätökset perustuvat? Mistä johtuu kotoutumisen vaikeus ja mikä voisi olla hyvää kotoutumista? Mistä normatiiviset menettelyt toiseutta kohtaan johtuvat? Miten asiat voisivat olla toisin?
Laittoman rajalla ei ole puhetta maahanmuuttopuheesta. Kirjassa ei mainita ainoatakaan poliittista puoluetta, eikä kirjassa ole yhtään haasteellinen-sanaa.
Katja Bloigu

Katja Bloigu

Katja Bloigu (s. 1973) on FM, kulttuurintutkija, joka toimii työnohjaajana, henkilökohtaisena valmentajana ja uravalmentajana erityisesti maahanmuuttajataustaisille työnhakijoille. Hänellä on kokemusta turvapaikanhakijataustaisten henkilöiden tuki- ja ohjaustyöstä 90-luvun alusta lähtien niin julkiselta kuin kolmanneltakin sektorilta. Vapaana tutkijana hän keskittyy yhteiskunnalliseen kulttuurintutkimukseen. Bloigun lähtökohtana on, että ihminen on yksilö kulttuurin ja yhteiskunnan sisällä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite