LÄNNEN SUUNNALTA SUMUA

LÄNNEN SUUNNALTA SUMUA

Johan Sarlinn

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

312 sivua

ISBN-13: 9789524982153

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 12.11.2009

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
23,11 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sodan jälkeen Italiassa oli läntisen Euroopan suurin kommunistinen puolue ja odotettiin vain hetkeä, milloin vallan keikaus tapahtuisi suuren veljeskansan Neuvostoliiton avulla. Armeija oli varpaillaan. Sen valmius estää maassa puhkeavia levottomuuksia oli olematon. Tämän vuoksi armeijan päämajassa ryhdyttiin uskaliaaseen yritykseen sumuttaa suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa ja siinä samassa vähän suitsia omiakin kommareita pelolla. Laadittiin suunnitelma suuren armeijan yksikön perustamisesta, kolmesataatuhatta miestä. Tästä armeijasta käytettiin nimeä terzo corpo designato d´armata mutta, mikä kummallisinta, se oli vain paperilla. Armeijayksiköllä oli komentaja ja pieni esikunta Padovassa mutta kaikki, varustelu, joukkojen kokoaminen ja armeijan liikkeet tapahtuivat vain kirjoituspöydällä toivossa, että Neuvostoliiton vakoojat saisivat vihiä tästä pelottavasta armeijasta Suunnitelma onnistui täydellisesti. Salainen armeija otettiin täydestä eikä sitä voitu myöhemminkään lakkauttaa, kun kaikki asiakirjat, jotka oli leimattu salaisiksi, edellyttivät komentajan päätöstä niiden luokittelemiseksi julkisiksi. Kun komentaja oli kuollut johdettuaan paperiarmeijaa parikymmentä vuotta, ei ollut ketään, joka olisi voinut lakkauttaa ja tuhota paperiarmeijaa.
Henkeä salpaavan jännittävä kertomus vakoilusta, minkä seurauksena kylmä sota sai aikaan maailmanhistoriassa ainutlaatuisen käänteen. Oliko operaatio"pikkuvarpusella" siihen vaikutusta? Sen tiedät vasta luettuasi tämän kirjan.
Johan Sarlinn

Johan Sarlinn

Kirjan tekijä on pseudonimi siltä varalta, että jollekin huomattavassa asemassa olevalle pälkähtäisi ryhtyä kyselemään kunniansa perään tai selvittämään yksityiskohtaisesti lillukan varsia. Kirjailija on itse elänyt ne ajat, joista hän kirjoittaa. Ammatiltaan hän on lakimies, minkä johdosta kirja saattaa vaikuttaa jonkun lukijan mielestä koukeroiselta. Tekijä on kuitenkin halunnut kertoa tarinan, joka on siinä määrin kuin dekkari voi olla, tosiasioihin perustuva.Kirja sisältää tietoja ,joita aikaisemmin ei ole julkaistu Suomessa joko niin ,ettei niistä ole ollut sopivaa kirjoittaa tai ne on yleisistä syistä tahdottu unohtaa.
Kirjoittaja on aikaisemmin laatinut virallisia selvityksiä ja tutkimuksia yhteiskunnallisista aiheista.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite