On hyvä tietää minkälaista oli vanhemmilla ja esivanhemmilla. Se kuuluu lähihistoriaan.
Kylä täynnä elämää on jatkoa Juuret Heikkilässä-kirjalle, joka kertoi Heikkilän perheen selviytymisestä sota-aikana, kun isä oli rintamalla. Nyt ympyrä laajenee hiukan. Katse kääntyy Heikkilän perheen pihasta sukulaisiin, kylälle, naapureihin, koululle, kauppaan, pelloille ja metsiin. Alkaa uusi aika: sota-ajan jälkeinen aika, jolloin keskustelut, kirjoitukset ja laulutkin kannustivat jokaista isänmaan jälleenrakentamiseen. Tulevaisuuden toivo oli palannut. Oli surua ja sairauksia, mutta kylällä tapahtui myös suuri IHME; josta puhuttiin ja josta lehdetkin kirjoittivat.
Muutamat kyläläiset ovat kirjailijan lisäksi muistelleet lapsuutensa tapahtumia 40-, 50 ja 60-luvulla.
Tuulimyllykin, jonka muistot ovat vuosisatojen ajalta, on jakanut muistojaan Saulin kynän kautta.
Vaikka muistot ovat Kyyjärven Saunakylän tapahtumista, kuvaavat ne elämää silloisessa Suomessa ja herättävät lukijat keskustelemaan ja kertomaan tapahtumista lapsilleen ja lastenlapsilleenkin.
Eila K Mäkelä on rakastanut kirjoittamista siitä lähtien, kun hän oppi kirjoittamaan, mutta vasta sitten, kun perhe muutti Ruotsiin eikä Eila voinut ilmaista itseään vieraalla kielellä, hän alkoi kirjoittaa tunteitaan suomeksi joihinkin lehtiin ja pöytälaatikkoon. Finn kirjan kustantamassa kirjassa nimeltä Kaksi satua, on Eilan satu nimeltä Kaksi siirtolaispeikkoa. Eila koki voimakkaana siirtolaislasten tilanteen työssään lasten parissa Ruotsissa. Kolmen oman lapsen lisäksi Eila ja hänen miehensä Osmo halusivat antaa tilapäisen kodin myös kahdelle, eri vuosina, kotia tarvitsevalle pojalle. Kun kaikki lapset olivat muuttaneet kotoa, nousseet kukin vuorollaan omille siivilleen, Eilalle jäi enemmän aikaa kirjoittamiseen. Hän päätti kirjoittaa, mitä oli kertonut lapsilleen omasta varhaislapsuudestaan pienessä kodissa sota-ajan Suomessa. Kertomisista tuli kirja nimeltä Juuret Heikkilässä. Monet ovat kysyneet jatkoa kirjaan ja nyt se tuli. Tähän Kylä täynnä elämää-kirjaan hän on pyytänyt sisaruksiaan ja muutamia kyläläisiä mukaan muistelemaan sota-ajan jälkeistä aikaa.
Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.