Kurinalaisuutta ja kuvittelua

Kurinalaisuutta ja kuvittelua

Näkökulmia luovaan tietokirjoittamiseen

Tiina Mahlamäki, Emilia Karjula

Elämäntaito & käytännön oppaat

Pehmeäkantinen

204 sivua

ISBN-13: 9789526843476

Kustantaja: Kustantamo Tarke

Julkaistu: 28.11.2017

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
22,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirjoittamisessa on aina mukana kuvittelua, oli tekeillä sitten fiktiivinen teksti tai faktoihin perustuva tietokirja. Kurinalaisuutta
puolestaan tarvitaan, että aihe pysyy kasassa ja työ tulee valmiiksi. Luovassa tietokirjoittamisessa molemmat korostuvat - faktoissa on pysyttävä, mutta tekstin ei tarvitse olla tylsää.

Kurinalaisuutta ja kuvittelua antaa kymmenen näkökulmaa siihen,
mitä luova tietokirjoittaminen voi olla: aloittamisen taitoa, inspiraation vaalimista, eläytymistä ja kuvittelua, yhteisöllistä esseen kirjoittamista, monimuotoista tiedeviestintää, kritiikin kirjoittamista ja kirjallisuuslehtityötä sekä taiteellista tutkimusta ja kokeilevaa tieteellistä kirjoittamista. Kirjoittajat edustavat useita aloja, kuten taidehistoriaa, Suomen historiaa, esitystaidetta ja -tutkimusta, uskontotiedettä, kasvatustiedettä, kirjallisuutta ja kirjallisuudentutkimusta. Tekijät käsittelevät aiheitaan oman työnsä ja persoonansa avulla.

Kirjan tausta on Turun yliopiston luovan kirjoittamisen oppiaineessa. Jokaiseen artikkeliin sisältyy kirjoitusharjoitus. Teos soveltuu oppikirjaksi ja itsenäisen kirjoittamisen tueksi.
Tiina Mahlamäki

Tiina Mahlamäki

Dosentti Tiina Mahlamäki on uskontotieteen yliopistonlehtori Turun yliopistossa. Hän tarkasteli väitöskirjassaan sukupuolta ja kansalaisuutta Eeva Joenpellon Lohja-sarjassa (2005). Hän on kirjoittanut elämäkerrat Eeva Joenpellosta (2009) ja Kersti Bergrothista (2017)

Emilia Karjula

Emilia Karjula

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite