Kuninkaan testamentti

Kuninkaan testamentti

Kadonneen valtakunnan aikakirjat 3

E. E. Leivo , Kirjallisuusseura Puustellin tarinat (Ed.)

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

260 sivua

ISBN-13: 9789528001898

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 28.03.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
14,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Hämeen päällikkö puhui aivan kuin maailmanloppu olisi tulossa.
- Nämä vieraat ihmiset tulevat ja riistävät harvat rikkautemme omiin taskuihinsa, imevät erämaamme tyhjiin. Häme on köyhä ja meitä on vähän. Se on tuhomme.
- Päällikköni lopettakaa, Jaakko huudahti.

Talvella 860 Hämeen mahtavin päällikkö Kainu Hopeamiekka julistautuu Hämeen kuninkaaksi. Hänen sairastuttuaan vakavasti myös kruununperillisen henki joutuu vaaraan, sillä valtaa havittelee joukko kuninkaan häikäilemättömiä sukulaisia.

Hopeamiekan entinen henkivartija Jaakko saa kutsun Hakoisiin selvittämään tilannetta. Myös hänen sisarensa, petoksen vuoksi Hämeestä paennut Emerentia aikoo palata Hakoisiin. Sisarusparia vastassa ovat kuitenkin heitä mahtavammat vastustajat, jotka eivät epäröi raivata kaksikkoa lopullisesti tieltään.

Emerentian ja Jaakon uskollisuus kuningastaan kohtaan joutuu vielä kerran koetukselle. Vain Hopeamiekan toipuminen voisi säilyttää Hämeen yhtenäisyyden. Pystyykö Hämeen voimallisin samaani parantamaan kuninkaan ja saako vääryyttä kärsinyt Emerentia vihdoin oikeutta?

E.E. Leivon viikinkiajan Hämeeseen sijoittuva historiallinen jatkokertomus Kadonneen valtakunnan aikakirjat tarjoaa lukijalleen vihaa, rakkautta, salajuonia ja armottomia taisteluja. Kuninkaan testamentti on sarjan kolmas osa, jota ennen ovat ilmestyneet Möllärimestari-kirjoituskilpailussa 2019 kunniamaininnan voittaneet romaanit Soturiprinsessa ja Idän turkiskauppias.

Asiasanat: viikinkiaika, Häme, historia, historiallinen romaani, seikkailukertomus, sodankäynti, rautakausi
E. E. Leivo

E. E. Leivo

Topias Leivon, kansankirjailijan ja perinteenkerääjän rakentamassa hirsituvassa lastuja Hämeen rikkaasta historiasta veistelee hänen lapsenlapsensa E. E. Leivo.

Leivo kirjoittaa vuoden 2019 Möllärimestari-kilpailussa kunniamaininnalla palkittua, viikinkiaikaan sijoittuvaa romaanisarjaa Kadonneen valtakunnan aikakirjat. Sarjan kolme ensimäistä osaa Soturiprinsessa, Idän turkiskauppias ja Kuninkaan testamentti ovat ilmestyneet helmikuussa 2021 myös kovakantisena yhteisnidoksena ja sähkökirjana.

E. E. Leivon nykyajasta kertova, katolisen kirkon mysteeriin sukeltava kauhuromaani Stigma ilmestyi helmikuussa 2020.

Kirjallisuusseura Puustellin tarinat

Kirjallisuusseura Puustellin tarinat (Ed.)

Puustellin tarinat -kirjallisuusseuran perustivat juhannuksena 2017 kirjoittajat A. Filppu, E. E. Leivo ja Aksel Sulka. Seuran tarkoituksena on edistää jäsenten kirjallista toimintaa julkaisemalla heidän teoksiaan ja järjestämällä kirjallisia tilaisuuksia. Seuran nimi juontaa juurensa Auttoisten kylässä sijaitsevasta Puustelli-nimisestä tilasta. Toiminnan inspiraatiolähteenä on Puustellissa asunut kansankirjailija Topias Leivo. Nettisivu: www.puustellintarinat.weebly.com

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite