Kun mennyt palaa...

Kun mennyt palaa...

Pertti Nortti

Romaanit & novellit

Kovakantinen

304 sivua

ISBN-13: 9789528019459

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 18.12.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
23,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Eläkkeellä oleva opettaja Pentti Lahtinen kokee automatkalla Helsingistä Tampereelle kummia. Jotakin äkillistä tapahtuu ja Lahtinen herää yllättäen tilanteessa, jossa hän joutuu kohtaamaan nuoruutensa maailman, ihmiset ja maalaisyhteisön elämän oudolla tavalla uudelleen.
"Kun mennyt palaa..." on näennäisen eriparisista aineksista koostuva tarina, jota hallitsee 60-lukulainen ajankuva. Kerrontaa sävyttää voimakas arjen tuntu ja yksityiskohtien tarkkuus, joka saa lähes "anttituurimaisen" poljennon. Kerronnan taustalla kulkee monia tuon ajan tositapahtumia ja kuvauksia henkilöhahmojen suhtautumisesta niihin. 60-luvun nostalgia tulee lähelle varsinkin ajan elänyttä suurten ikäluokkien lukijaa. Elämäntilanteiden kuvauksissa ei ole unohdettu ajoittain roisiakaan huumoria.
Yhtenä kantavana teemana on päähenkilön suhde 18-vuotiaaseen Kaarinaan, jolloin tytön ylihuolehtivan äidin reagointi nostaa esiin mysteerin, jonka ratkaisua haetaan toisen maailmansodan loppuvaiheiden ihmissuhteista.
Kirja on rakennettu elementeistä, jotka viittaavat paikoin jännityskirjallisuuteen ja jopa scifiin. Juonen kuljettelu tuo teokseen useita ongelma- ja jännitekohtia, joiden ratkaisut tiivistyvät tarinan edetessä päätyen lopulta yllättävään ja traagiseen loppuhuipentumaan.
Lukijalle jää pureksittavaa: Ovatko tietyt fysiikan teoriat rinnakkaisuniversumeineen toteutuneet käytännössä vai onko tietotekniikan kehitys virtuaalimaailmoineen selityksenä tapahtumille? Kenties kuitenkin on vain kysymys aivojemme kyvystä luoda uutta, joissakin tapauksissa erilaista maailmankuvaa aikaisempien kokemusten pohjalta?
Pertti Nortti

Pertti Nortti

Kirjoittaja on toiminut opettajana, freelancer-toimittajana ja kolumnistina vuosikymmenien ajan. Hän on kirjoittanut erilaisiin julkaisuihin ja tiedostusvälineisiin lukemattoman määrän artikkeleita koskien mm. yhteiskuntaa, politiikkaa, kulttuuria, urheilua jne. Hän on myös julkaissut kolme täyspitkää romaania.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite