Kummituksia

Kummituksia

eli Luonnollisia Aavis-juttuja

Jaakko Juteini

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

44 sivua

ISBN-13: 9789527211311

Kustantaja: Kustantamo Helmivyö

Julkaistu: 21.01.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
6,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Jaakko Juteinin Kummituksia on ensimmäinen suomalainen kauhukirja, kokoelma pieniä kertomuksia aaveista ja muista haamunäyistä. Juteini paljastaa samalla, mitä kummituksista kertovien tarinoiden takana todella on.

Kirja julkaistaan ensimmäistä kertaa uudestaan vuoden 1858 toisen laitoksen jälkeen. Kirjaa ja sen sisältöä avaa esipuheessa vanhan käyttökirjallisuuden tutkija Juri Nummelin.

"Kirjasessa [on] joukko hupaisia saksankielestä käännettyjä kertomuksia nähdyistä aaveista. Samalla selitetään luonnollisella tavalla, miten 'aawis-juttu' on syntynyt. Saatamme kyllä arvata, että nämä kertomukset aikanaan olivat omiaan poistamaan syvällekin juurtunutta taikauskoa ja epäluuloja, ja ovat ne vielä meidän päivinämmekin sopivia siihen." (Kuuno A. Talvioja Juteini-elämäkerrassaan)
Jaakko Juteini

Jaakko Juteini

Jaakko Juteini (1781-1855) eli viralliselta nimeltään Jacob Judén oli suomalaiskansallisen kirjallisuuden ja liikehdinnän edelläkävijöitä, joka osaltaan oli luomassa suomen kirjakieltä. Juteini kirjoitti runsaasti runoja ja kiistakirjoituksia, jotka aiheuttivat hänelle vaikeuksia, mutta hän kuoli kuitenkin arvostettuna suomen kirjakielen edistäjänä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite