Kullanhuuhtojan kesä

Kullanhuuhtojan kesä

Ilpo Paananen

Romaanit & novellit

ePUB

618,2 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789523309678

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 03.03.2016

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,49 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kolme parikymppistä maatalon poikaa Keski-Suomesta pakkaa kesän 1974 alussa Neckariin matkatavarat ja suuntaa sekarotuisen Tupu-koiran kanssa viideksi viikoksi Tankajoelle kaivamaan kultaa.
Allasevakkojen vilkastuttaman Vuotson läheisellä valtauksella veljekset tapaavat kaksi entistä outokumpulaista kaivosmiestä ja elinkautisen Korhosen ja hänen maatiaiskanansa. Kovan työn ja sääskien ohella oman jännitteen tarinaan tuovat ne paikalliset ihmiset, jotka suhtautuvat kullanetsijöihin vähemmän suopeasti.
Kirja jatkaa Nuoruuden fillarivalssissa (2013) alkanutta veljesten tarinaa, nyt kolme vuotta vanhempina. Poikien sepitteisessä Lapin seikkailussa soi musiikki, haulikko ja dynamiitti sekä maistuu kilju ja käydään yöjalassa. Tarinan pääosassa on veljeksistä nuorin, armeijaan lähtöön valmistautuva Ismo ja kiuruveteläinen maatiaiskana Aino.
Ilpo Paananen

Ilpo Paananen

Viitasaarelaissyntyinen, nykyinen outokumpulainen toimittaja/kirjalija Ilpo Paananen julkaisi esikoisteoksensa Nuoruuden fillarivalssin 2013. Kolmen veljeksen tarina jatkui 2016 ilmestyneessä Kullanhuuhtojan kesässä. Lappi ja maaseutu vaihtui 2017 ilmestyneessä Paraatimarssissa kunniakomppaniaan Helsingissä ja itä-ranskalaiseen kylään. Uusimmassa teoksessa Sukkanauhat Paananen palaa juurilleen lapsuus- ja varhaisnuoruusvuosiin.

Kana kertoo kullankaivajista

Karjalainen

toukokuuta 2016

Outokumpulainen Ilpo Paananen julkaisi 2013 esikoisteoksensa, romaanin Nuoruuden fillarivalssi, joka kertoo kolmen pojan polkupyörämatkasta Viitasaarelta Ilomantsiin. Nyt häneltä on ilmestynyt tuolle mielenkiintoiselle kirjalle yhtä mielenkiintoinen jatko, romaani Kullanhuuhtojan kesä. (...) Kaikenkaikkiaan on noin yleisarvosteluna sanottava, että kirjailija on onnistunut saamaan aikaan varsin mukiinmenevän poikien kesäisen kasvutarinan Lapin selkosilta.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite