Kulkisitko kanssani

Kulkisitko kanssani

Facebook-ystävien runot

Päivi Lappalainen

Klassikot & runot

Pehmeäkantinen

84 sivua

ISBN-13: 9789522861481

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 19.03.2013

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
11,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Runoteos Kulkisitko kanssani on toinen osa vuonna 2010 ilmestyneelle Facebook-ystävien mietelmäteokselle. Siihen osallistui 26 Facebook-ystävääni omine aforismeineen. Teos osallistui jopa aforismikirjakisaan. Toinen osa koostuu runoista. Tekijöinä minut mukaan lukien 31 enemmän tai vähemmän aktiivista runoilijaa. Kirjan sisältö on vaihdellut valmistumisprosessin aikana melkoisesti, ja siihen on jäänyt vahvimmat ja koskettavimmat runot. Mukana myös muutama sävelletty teksti.Tekijöinä monipuolisia eri alojen taitajia kuten esimerkiksi tangoista ja iskelmistään tunnettu Jarmo Jylhä Keravalta, songwriter Kari Pesonen Järvenpäästä, ja laulaja ja monitoiminainen Anne Taskinen (Heinäsirkka) Helsingistä vain muutamia mainitakseni. Jokaisella on persoonallinen ääni, ja oma erikoinen tapansa kirjoittaa.
Päivi Lappalainen

Päivi Lappalainen

Aloitin runojen teon jo 15-vuotiaana, ja parin vuoden päästä tein jo lehtiartikkeleita muunmuassa sanomalehtiin kuten Etelä-Suomen Sanomiin, Citylehteen ja Sanomien Varttiin vain muutamia mainitakseni. Kirjoitin jo nuorena runoja kulttuurilehti Optimistiin, kirjailija Kalevi Seilosen perustamaan Runous-lehteen, ja skandinaaviseen Cafe Existence-julkaisuun. Sittemmin olen avustanut kirjoituksillani ERS:in Sieppari-nimistä julkaisua ja ollut jopa jonkin aikaa seuran puheenjohtaja. Jätin kuitenkin pestin omien kiireideni takia.
Vuonna 1985 minut palkittiin runoistani Työväen Sivistysliiton järjestämässä kirjoituskilpailussa. Viime vuosina olen kurssittanut itseäni erilaisilla luovan kirjoittamisen intensiivikursseilla aiheena esim. novellit ja runous. Kävin YLE:n Radiotyönkurssin 90-luvulla, jonka jälkeen osallistuin Yle:n aikaisen kansalaisradion tekoon omilla jutuillani.
Suoritin Opisto Skriptan kirjoittamisen perusopinnot vuonna 2009. Kirjoitin kaksi runokokoelmaa,ja toimitin yhden. Lausuin runojani Stadi-tv:n(DINA) runopisteessä 2010. Osallistuin vuonna 2011 mm Raideaforismeihin, ja julkaisin ensimmäisen Kanokiku- novellini vuonna 2012. Tämän viimeisen toimittamani runokokoelman kanssa ahkeroin myös Etäopiston Luovien Alojen Hautomossa.

Website: http://paivihannele.jimdo.com/ota-yhteyttä/

Runoissa voi puhua aivan kaikesta

Aamuposti

helmikuuta 2013

Haastattelu Päivi Lappalaisen kanssa:

Miten sinusta on tullut runoilija?
- Aloitin runojen kirjoittamisen 15-vuotiaana. Kirjoitin jo nuorena runoja kulttuurilehtiin, olin jonkin aikaa Elävien runoilijoiden seuran puheenjohtaja. Minut palkittiin runoistani 1985 Työväen Sivistysliiton kirjoituskilpailussa.

Miten kokosit kirjan?
- Pyysin eri tekijöiden keskeneräiset tekstit Luovien alojen Hautomoon. Siellä sain ohjeita ja palautetta. Sitten pyysin tekijöiltä lisää runoja, jotta olisi vaihtoehtoja. Omia runoja muokkasin intensiivikurssilla.

Tarvitaanko nykypäivänä runoutta?
- Niitä tarvitaan herättelemään inhimillisyyttä. Siihen, ettei kaikkea tarvitse ajatella rahassa. Runot näyttävät meille, että kaikista asioista voi puhua ja kirjoittaa,kunhan ei loukkaa toisia ihmisiä.

Miksi halusit tehdä kirjan yhdessä toisten kanssa?
- Yhdessä tekeminen on mukavaa. FB-kirja on rosoinen kuten ovat ihmisten tekstitkin.

Facebook-ystävät synnyttivät yhdessä runokirjan

Käsikädessä

maaliskuuta 2013

Päivi Lappalainen aloitti runojen kirjoittamisen 15-vuotiaana (...) Facebookin kautta hän on tavoittanut samanhenkisiä ystäviä ja nyt on syntynyt Päivin toimittamana runokirja Kulkisitko kanssani, jossa on mukana 31 eri henkilön koskettavia runija. Runot kertovat ystävyydestä, rakkaudesta, ilosta ja vapaudesta (...) Mutta tekstejä on myös elämän tummemmista sävyistä (...) Tässä kirjassa on läsnä elämä. Runojen kirjoittajat ovat monipuolisia eri alojen taitajia kuten esimerkiksi tangoista ja iskelmistään tunnettu Jarmo Jylhä Keravalta, songwriter Kari Pesonen Jävenpäästä ja laulaja ja monitoiminainen Anne Taskinen (Heinäsirkka) Helsingistä.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite