Kukkavarpaita

Kukkavarpaita

Runokokoelma

Aarto Uurasjärvi

Klassikot & runot

Pehmeäkantinen

52 sivua

ISBN-13: 9789515682727

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 23.07.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
18,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Aarto Uurasjärven kokoelman Kukkavarpaita runoissa on yhtenevä eettis-filosofinen teema. Teos rakentuu kahdesta osasta: Kuistifilosofiaa ja Keittiöfilosofiaa. Luonnonmystiikka ja pohdiskeleva elämänasenne ovat vahvasti esillä hänen tuotannossaan.

Uurasjärven runot ovat kerronnallisia, eikä hän ole pyrkinyt mihinkään runomittaan.

Uurasjärvi rakastaa suomen kieltä. Hänen mukaansa kielemme on kaunis, sillä sen vokaalien ja diftongien sinfoniat antavat kirjoittamiseen lukuisia kiehtovia keinoja. Kieli itsessään on voima. Sen mahdollisuudet ovat vapaat, sitomattomat.

Uurasjärvi pitää monista runoilijoista ja nuoruudessaan häntä kutsuivat ja rohkaisivat kirjoittamaan Edith Södergranin, Eeva-Liisa Mannerin ja Mirkka Rekolan runot.
Aarto Uurasjärvi

Aarto Uurasjärvi

Aarto Uurasjärvi on vuonna 1964 Helsingissä syntynyt runoilija. Lapsena hän kierteli ympäri Suomea vanhempiensa työpaikkojen mukaan ja perhe asui jonkin aikaa Ruotsissakin.

Siksi Uurasjärvi kotiutuu helposti. Hän kokee ihmiset mielenkiintoisina ja alkoi jo pikkupoikana kerätä muistiin kaikkea huvittavaa mitä sanottiin. Hän rakenteli runoja näistä ja lehdistä ympäröimistään sanoista.

Luonto ja erityisesti kasvit ovat Uurasjärvelle rakkaita. Hän on kouluvuosistaan asti ollut mukana luonnonsuojelujärjestöissä ja vanhojen rakennusten säilyttämisen kansalaisliikkeissä. Omalla viljelypalstallaan ja lähimetsissä hän kokee luonnon. Uurasjärvelle ehkä luovinta aikaa ovat elokuun pimeät illat ja yöt, jolloin hän usein pohtii kuistin viileydessä sanojen merkityksiä.

Uurasjärvi kirjoitti ylioppilaaksi Tampereella Tammerkosken taidelukiosta. Kirjallisuus ja juuri runous ovat vieneet häntä mukanaan. Yliopistoaikoina hän alkoi lukea laajemmin eri maiden runoilijoita ja kantoi mukanaan omia pikku luonnoslehtiöitään kuten tekee vielä tänäänkin.

Uurasjärvi on palkittu eri runokilpailuissa, ja hänen runojaan on julkaistu antologioissa.

Pieniä, viisaita runoja

Hervannan Sanomat

syyskuuta 2019

Kukkavarpaita-kokoelmasta tulee sellainen olo, että kirjoittaja on paitsi lukenut myös kirjoittanut paljon ja tuntee suomenkielisen nykyrunouden kenttää hyvin. Positiivisessa mielessä ja ja parhaimmillaan se tarkoittaa sitä, että runot sujahtavat helposti lukijan nahkoihin ja niistä tulee hyvä olo. (...)

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite