Kriget 1918 i dåtida dagstidningar

Kriget 1918 i dåtida dagstidningar

Hans Björknäs

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

23,7 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528032632

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 29.03.2022

Kieli: ruotsi

Arvostelu::
0%
16,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Varje år utkommer fortsättningsvis böcker som behandlar detta dramatiska skede i vår historia. Behövs det alltså ännu en bok till? På svenska?
Ja, kan man svara. Dels är litteraturen om kriget av förståeliga skäl finskspråkig. Dels närmar sig denna bok dessa skeenden på ett annorlunda sätt. Här får vi en helhetsbild av kriget som det uppfattades under den tid det pågick, i ljuset av dagstidningarna skriverier om kriget.
Många av det otal böcker som skrivits om kriget under alla dessa årtionden kan vara svåra att få tag på. Och vi som lever nu har naturligtvis inga minnesbilder av denna tid, även om vi kanske fått höra en del berättelser, mer eller mindre sanningsenliga, av våra mor- och farföröräldrar. . Därför kan det behövas en bok som sammanfattar krigets tragiska händelser för vår generation, och som kan förmedla de känslor som rådde i samhället under vintern och våren 1918.
Och detta gamla talesätt gäller ännu: "Den som inte minns sin historia är dömd att upprepa den".
Hans Björknäs

Hans Björknäs

Pensionerad läkare som hela sitt liv varit intresserad av historia, Hemma från Pörtom, numera en del av Närpes, och sedan 50 år tillbaka Vasa-bo. För litet över 100 år sedan deltog Pörtom- och Närpesbor i de dramatiska skeenden som finns beskrivna i denna bok. Detta är den första boken i en planerad serie om Finlands historia .

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite