Kotkan Meripäivien alkutaival

Kotkan Meripäivien alkutaival

Arvo A. V. Mäki

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

104 sivua

ISBN-13: 9789524987905

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 04.01.2011

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
24,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Muistelmateos ”Kotka meripäivien alkutaival” kuvaa paitsi Merikaupunki Kotkan heräämistä havaitsemaan mielenkiintoisen historiansa ja erinomaiset vetovoimatekijänsä, myös valtakunnallisten päättäjiemme silmien avautumista näkemään suurten kesätapahtumiemme matkailullisen merkityksen.
Tapahtuman ennakkoluuloton ideointi, paikkaseudun potentiaalisten vetovoimatekijöiden inventointi ja ennen kaikkea ideoiden toteuttaminen vaativat pitkäjänteistä, sisukasta puurtamista ja täydellistä itsensä likoon laittamista. Tähän tehtävään insinööri A. V. Mäki oli paras mahdollinen henkilö.
Kirjan tarkat tapahtuma- ja tilastotiedot yksityiskohtaisine lukuineen kertovat, että ”Meripäivien isä”, A. V. Mäki, on tehnyt tarkkoja muistiinpanoja kaikilta johtamiltaan Meripäiviltä. Niiden myötä lukijalle välittyy selkeä ja mielenkiintoinen kuva ensimmäisen ”Meripäiväkymmenikön” usein moniakin vastauksiakin sisältäneistä valmisteluista, totetuksista ja tunnelmista. Nyt kun 50. Meripäivät ovat pian totta, tulee kirjan myötä taas kerran osoitetuksi toteen vanha sanonta ”vaikeuksien kautta voittoon”.
Arvo A. V. Mäki

Arvo A. V. Mäki

Arvo A. V. Mäki on henkilö Kotkan Meripäivien takana. 1961 A. A. V. Mäki otti yhteyttä silloiseen Kotkan kaupunginjohtajaan Martti Viitaseen ideoimansa kotkalaisen kesätapahtuman toteuttamiseksi Kotkassa. Näin saivat alkunsa "Kotkan Meripäivät" ja Arvo A. V. Mäki toimi Meripäivien järjestämisestä vastaavana johtajana 10 ensimmäisen meripäivätapahtuman aikana vuosina 1962-1973.
Meripäivät olivat Suomen ensimmäisiä suuria kesätapahtumia. Aikaisempia malleja ei ollut, joten Meripäivien teteuttajat tekivät tärkeää pioneerityötä. Tämän vuoksi tekijäjoukolta vaadittiinkin pitkäjänteistä, kärsivällistä puurtamista ja vanhan ajan innokasta talkoohenkeä. Tuon yhteishengen innoittamana sai Arvo A. V. Mäki myös itsensä ponnistamaan läpi mahdottomaltakin tuntuvien vaikeuksien.
Kunnioittaaksensa näiden satojen vapaaehtoisten uhrautuvaa työpanosta ja toteuttaakseeni lukuisten ystäviensä toivomukset A. A. V. Mäki katsoi velvollisuudekseen kirjoittaa kirjan "Kotkan meripäivien alkutaival". Koska Kotkan Meripäivät on eräs tämän päivän menestystarinoita ja 50. Meripäivät ovat pian tosiasia, voi Kotkan Meripäivä -teos toimia myös kokemusperäisen tiedon välittäjänä tämän päivän juhlien järjestäjille.

Kulttuuriteko

Kaupunkilehti Ankkuri

tammikuuta 2011

Meripäivien isä Arvo A. V. Mäki on tehnyt kotkalaisen kulttuuriteon laittamalla Meripäivien syntyhistorian kansien väliin. Nyt me vuonna 1962 vaahtosammuttajan kokoisina satamassa taapertaneetkin tiedämme, miten Suomen suurimpiin kuuluva kesäjuhla sai alkunsa. Lukuisat kuvaharvinaisuudet nostavat Mäen teoksen arvoa.
Kuinka lähellä olikaan, että Meripäivät olisi kuopattu kokonaan. Ottajia merihenkiselle festivaalille olisi kyllä Suomen rannikkokaupunkien joukosta löytynyt. Onneksi 1960-luvulla oli vielä aitoa talkoohenkeä ja pyynteetöntä sitoutumista. Ei odotettu, että kaupungin kirstusta kyllä lohkeaa.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite