Kotiportilta kouluun asti

Kotiportilta kouluun asti

Juhani Pihkala, Liisa Pihkala

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

38,4 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789523306738

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.04.2016

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
19,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kotiportilta kouluun asti on kertomus keskikoulua käyvän Liisan elämästä 1950-luvun Kokkolassa. Koti, perhe, koulu, kaverit ja elinympäristö ovat hänelle tärkeitä. Kerrostaloasuminen ja talonmies-isän työ luovat puitteet perheen elämiselle. Äiti pyörittää kodin taloutta.
Teoksessa kuvataan keskikoululaisen arkea - opetusta, opetusvälineitä, koulurutiineja, kouluperinteitä ja koululaisen lomia. Liisa on ylpeä koulustaan, luokkakavereistaan ja opettajistaan. Hän osallistuu ahkerasti koulun harrastuspiireihin ja konventteihin. Maailma avartuu, kun hän pääsee koulun raittiusseuran ansiosta kesäpäiville muualle Suomeen ja saa uusia ystäviä. Liisa kirjaa tuntojaan ja tunnelmiaan päiväkirjaansa.
Liisa käyttää filmitähtien tavoin Rexonaa, pukeutuu vaatimattomasti ja kierrättää vaatteita. Hänestä tulee hyvä käsityöihminen. Hän käy ensimmäisen kerran permanentissa ja hammaslääkärissä. Vapaa-aika kuluu radiota kuunnellen, elokuvissa, lainaston kirjoja lukien, käsitöitä tehden, urheiluharrastuksissa sekä kavereiden kanssa Rion ja Maximin välillä kulkiessa. Koulukaverit harrastavat musisointia ja partiota. Kesätyö jäätelömyyjänä ja Valtion puhelinkeskuksen sentraalisantrana opettaa vastuullisuutta.
Juhani Pihkala

Juhani Pihkala

Tietokirjailija, insinööri (AMK) Juhani Pihkala on julkaissut useita ammatillisia tietotekniikan, mittaustekniikan ja prosessitekniikan oppi- ja tietokirjoja.

Liisa Pihkala

Liisa Pihkala

Kokkolalainen Liisa Pihkala on tehnyt työuransa opettajana. Kotiseutuhistorian innoittamana hän on kirjoittanut aiemmin lapsuudenaikaa kuvaavan teoksen Hagströmin nurkilla. Hän on kirjoittanut myös oppikirjoja.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite