Kostianvirran taistelu, Pälkäne 1713

Kostianvirran taistelu, Pälkäne 1713

Blandov Aleksei , Korppoo Tapio (Ed.)

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

5,6 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528017974

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.09.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
8,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Lokakuussa 1713 pienestä Pälkäneen pitäjästä tuli kahden suurvallan, Ruotsin ja Venäjän välisen verisen taistelun näyttämö. Neljän päivän ajan venäläisarmeija yritti tuloksetta murtaa vahvan ruotsalaispuolustuksen Kostianvirralla ja teki lopulta saartoliikkeen.
Taistelu oli suurin siihenastisista Suomen maaperällä. Historioitsijoita nämä tapahtumat ovat kuitenkin kiinnostaneet vain vähän ja he ovat jättäneet paljon löydettävää.
Venäläisestä näkökulmasta taistelua voi pitää Suuren Pohjan sodan käännekohtana, koska voitto Pälkäneellä työnsi ruotsalaiset kauemmas Pietarista, josta noina aikoina tuli Venäjän uusi pääkaupunki. Ruotsi lyötiin sen omalla maaperällä, mikä johti koko Suomen venäläismiehitykseen.
Kirja esittää uusimman tutkimuksen tulokset siitä, mitä Pälkäneellä todella tapahtui 300 vuotta sitten. Laajassa liiteosassa on useita aiemmin julkaisemattomia alkuperäisdokumentteja.
Blandov Aleksei

Blandov Aleksei

Korppoo Tapio

Korppoo Tapio (Ed.)

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite