Korpikomissaari

Korpikomissaari

Tuomo Hämäläinen

Romaanit & novellit

Kovakantinen

272 sivua

ISBN-13: 9789523301825

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.04.2016

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
31,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Ensimmäiseen virkapaikkaansa syrjäiselle Ylä-Savolaiselle erämaakoululle saapunut nuori opettaja saa pian huomata, että 1930 -luvun korpimailla virkavalta on kaukana ja laki on yhtä kuin vahvemman oikeus.
Kun koulun edellinen opettaja oli erehtynyt arvostelemaan seudun rikasta napamiestä ja hänen kahta hulttiopoikaansa, oli hänet välittömästi irtisanottu. Koska uusikaan opettaja ei halunnut marssia korpikomissaarin pillin tahdissa, oli konflikti väistämätön.
Kieltolaki oli juuri kumottu, mutta syrjäseuduilla pontikan keitto ja myynti jatkui entiseen tahtiin – konjakkiherrojen lailliset, mutta kalliit ja hankalasti hankittavat litkut eivät korven kansan suussa juurikaan maistuneet. Pankkeihinkaan ei luotettu, joten maaperä väkivaltaisellekin koronkiskonnalle oli otollinen.
Kun oli tarpeeksi röyhkeä, rikastuminen köyhän ja yksinkertaisen korpimaan asukin kustannuksella oli helppoa. Raha ja väkivalta eivät kuitenkaan aina takaa sitä, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Usein lopputulos on myös käyttäjilleen tuhoisa. Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu.


Tuomo Hämäläinen on lahtelainen eläkkeellä oleva IT-ammattilainen. Korpikomissaari on hänen kolmas kirjansa. Vuonna 2009 ilmestyi hänen isänsä sotapäiväkirjojen pohjalta kirjoitettu Siiranmäen päiväkirja. Etulinjassa 1941 – 1944 (Koala) ja 2016 Summasta Siiranmäelle 1939 – 1944 kameran kertomana
Tuomo Hämäläinen

Tuomo Hämäläinen

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite