Koronakriisi pienen kaupungin luottamushenkilön silmin
Uutuus

Koronakriisi pienen kaupungin luottamushenkilön silmin

Katri Kujanpää

Yhteiskunta & politiikka

Pehmeäkantinen

136 sivua

ISBN-13: 9789528081920

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 18.03.2024

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
14,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
”Tämähän vyöryy syliin. Koronatartuntojen määrä on tuplaantunut. Iltapäivällä Suomen hallitus pitää tiedotustilaisuuden, jossa suositellaan isojen yleisötilaisuuksien peruuttamista. Ministereiden ilmeet ovat vakavat.”

”Viestejä tulvii koko ajan. SDP:n puoluevaltuusto ja järjestöpäivät perutaan ja siirretään myöhempään ajankohtaan, vasemmistoliiton ministerin vierailu Kankaanpäähän lauantaille perutaan, keikkoja, teattereita perutaan.”

”Nuohousalan yrittäjänä toimiva veljeni soittaa ja veikkaa tekevänsä konkurssin, mutta erityisesti häntä harmittaa se, että kun kerrankin hänellä oli kausikortti Ilveksen peleihin, niin tulee korona.”

Näin kuvailee kevään 2020 maaliskuista torstaipäivää Kankaanpään kaupunginhallituksen silloinen puheenjohtaja Katri Kujanpää. Tuona keväänä tuhannet kuntien erilaisissa luottamustehtävissä toimivat kuntapoliitikot joutuivat uuden todellisuuden eteen. Edessä olisi poliittisen päätöksenteon johtamista tilanteessa, jossa kukaan ei ollut aiemmin ollut.

Kankaanpäässä luottamushenkilöillä oli tuona keväänä jo valmiiksi kädet täynnä töitä. Käynnissä olivat Honkajoen kanssa käytävät kuntaliitosneuvottelut ja paikalliseen sähköyhtiöön kohdistui valtausyritys. Kun korona iski, oli näiden päätösten lisäksi oltava viranhaltijoiden tukena ja mukana mitä erilaisimmissa hetkissä.

Kujanpään päiväkirjamaiset muistiinpanot kutsuvat lukijan osaksi kunnan päätöksentekoprosessia aikana, jolloin kaikki oli epävarmaa. Lisäksi kurkistetaan tavallisen suomalaisen perheen arkeen, jossa käydään etäkoulua, pohditaan karanteenisäännöksiä ja onnistutaan ensimmäistä kertaa nakkikastikkeen teossa. Muistiinmerkinnöillään Kujanpää haluaa myös tuoda näkyväksi suomalaisten luottamushenkilöiden työtä ja lisätä sen arvostusta:

”Kunnan luottamushenkilön työ tulee usein esille vain riitaisten päätösten uutisoinneissa tai virallisissa kuntien johtamisoppaissa. Siksi haluan omalta osaltani avata sitä työtä, jota kuntien luottamushenkilöt ympäri Suomen tekivät tuona aikana. Suomalainen kuntademokratia ansaitsisi enemmän arvostusta.
Katri Kujanpää

Katri Kujanpää

Katri Kujanpää valittiin ensimmäisen kerran Kankaanpään kaupunginvaltuustoon 22-vuotiaana vuoden 1996 kuntavaaleissa. Vuosien saatossa hän on toiminut useissa luottamustehtävissä sekä ollut mukana SDP:n toiminnassa eri tasoilla. Kevät 2020 toi mukanaan uusia haasteita kuntien luottamushenkilöille, mukaan lukien kaupunginhallituksen puheenjohtajana tuolloin toimineelle Kujanpäälle. Kuntapolitiikan vaikutusvaltaisin ja työläin luottamustehtävä antoi hänelle ainutlaatuisen näkökulman koronakevään tapahtumiin, jotka hän on dokumentoinut henkilökohtaisella tavalla päiväkirjamaisessa muodossa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite