Tuttavat ja vieraammatkin säälivät ja kauhistelivat kuullessaan suomalaisen naisen muuttavan miehensä työn takia Jeddaan, Saudi-Arabiaan, jossa naisen elämä on tehty monin tavoin hankalaksi. Liikkuminen on vaikeaa, auton ajaminen kielletty, töissä käyminen tavatonta ja uskonnollinen poliisi, muttawa, kepittää, jos nilkka vilahtaa abayan alta. Naista ilman mahramia, miespuolista huoltajaa, ei tavallaan ole olemassa. Maahan saapuessaan jokainen ulkomaalainenkin joutuu allekirjoittamaan suostumuksensa sharian lain tuomioihin, myös kuolemantuomioon. Mutta minkälaista se oikeasti oli?
Terveystieteiden tohtori Anna Riitta Jyrkinen on tehnyt päätyönsä Kellokosken sairaalan ylihoitajana, jonka lisäksi hän on työskennellyt projektiluonteisissa tehtävissä ympäri maailmaa: Mosambikissa, Bosnia-Herzegovinassa, Serbiassa, Kroatiassa ja Albaniassa. Lisäksi hän on asunut Brasiliassa, Prahassa ja viimeisimmäksi Jeddassa, Saudi-Arabiassa, vuosina 2007–2009, josta ajasta hänen kirjansa Koralliranta kertoo.
Vuonna 1980 Anna Riitta palasi Brasiliasta turvalliseen Suomeen synnyttämään esikoistaan, mutta lähes kaikki mikä voi mennä pieleen, meni myös. Vauva vammautui synnytyksessä ja alkoi työ myös cp-vammaisten lasten kuntoutuksen kehittämisessä.
Lasten kasvettua yhteiskunnalliset tehtävät kiinnostivat yhä enemmän ja Anna Riitta mm. koulutti hoitajia Mosambikissa ja osallistui rauhanprosessiin ensimmäisten vapaiden vaalien yhteydessä. Sitä seurasivat useisiin vaalioperaatioihin osallistuminen Balkanilla ja Punaisen Ristin tehtävät Kosovon pakolaistilanteen takia Albaniassa.
Nykyisin Anna Riitta toimii sosiaali- ja terveysalan konsulttina ja on valmis lähtemään ETYJ:n sekä kansainvälisen Punaisen Ristin tehtäviin tarvittaessa.
Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.