Kolmen valtakunnan vaelluksia

Kolmen valtakunnan vaelluksia

Kalastus- ja vaelluskertomuksia

Kalervo Tolppanen

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

152 sivua

ISBN-13: 9789524982276

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 24.08.2009

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
25,14 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tämä kirja on sinulle lapinkävijä, tunturivaeltaja ja urheilukalastaja. Haluat muistella tunturituulen tuoksua, kylmän tunturipuron juoksua ja niiden sekoittumista Jäämeren utuisiin aaltoihin. Lappiin haaveilevalle teoksesta löytyy innoitusta kuvien ja sanojen muodossa. Kirjassa kerrotaan mm. veneretkestä Altevatnetin latvoille ja käydään sotalaiva Tirpitzin upotuspaikalla sekä muistellaan lyhyesti sen historiaa. Muutamassa kertomuksessa kirjoittaja retkeilee edesmenneen eräopas Yrjö Metsälän seurassa.
Kirjoittaja on menettänyt sydämensä Suomen Lapille, mutta Kilpisjärven maisemista on lyhyt matka tutustua naapurimaiden Ruotsin ja Norjan upeisiin maisemiin. Etenkin Norja tarjoaa huikeita maisemia, tuntureita, vuonoja ja jokilaaksoja.
Kirjoittajan Lapin innostus alkoi Pallastunturien tuntumista ja niistä on kaksi tarinaa kirjassa.
Ohessa pieni lainaus kirjasta: ”Kävin vielä ulkona ja katselin hetken hämärää yöllistä maisemaa. Leppeä tuuli kuljetti repaleisia pilviä Porolaaksoon päin. Meekonjärven vesi väreili ja Vuomakasjoen suisto tuntui olevan kuin ilmassa. Kesäyö Lapissa, vaikka sateinenkin, lumosi. Tätä olin tullut hakemaan”.
Kalervo Tolppanen

Kalervo Tolppanen

Kirjoittaja on kokenut pilkinnän ja laituripilkinnän harrastaja. Tähän kirjaan hän on koonnut omia ja kaveriensa kokemuksia asiasta. Hän on valokuvannut laituripilkintää kymmenkunta vuotta.
Tolppanen on aikaisemmin julkaissut kirjan Lapin retkistään nimellä "Kolmen valtakunnan vaelluksia" ja kirjoittanut kalastuksesta lukuisia artikkeleita eri lehtiin ja kirjoihin. Hän on syntynyt Kaavilla ja asunut nuoruudestaan asti Helsingissä. Hän on eläkkeellä ja tehnyt elämäntyönsä sähkösuunnittelun parissa.
Kalastus ja Lappi sekä niihin liittyvä kirjallisuus ovat hänen rakkaimmat harrastuksensa.

Website: http://kalervotolppanen.jimdo.com/

Tunturivaeltajan ja lapinkävijän tarinoita

Karjalainen

lokakuuta 2009

Kirjan johtavaksi teemaksi muodostuvat monet Lapin vaellus- ja kalaretkien kuvaukset, jotka kirjoittaja kuvaa eleettömästi. Liki jokaisesta kirjan kappaleesta huokuu rakkaus ja syvä kunnioitus pohjoisen karua luontoa kohtaan. (...) Kirjan taitto ja kuvitus ovat tekijän käsialaa. Tolppanen on valinnut mukaan 64 värivalokuvaa, joista löytyy niin perinteisiä saalisasetelmia, kahvipannun porinakuvia kuin retkiherkkujakin, mutta eittämättä kuvituspuolen parasta antia ovat etenkin Kilpisjärven alueen ja Pohjois-Norjan upeat maisemakuvat.

Kalervo Tolppanen: Kolmen valtakunnan vaelluksia

Exlibris Aboensis

huhtikuuta 2010

Sähkösuunnittelun parissa työnsä tehnyt mies löysi vastapainon Lapista, jonne veri vetää vuodesta toiseen. Kun Lapin lumon kokee, ei sen kaipuusta parane koskaan...
On hienoa, että me muutkin pääsemme jakamaan lapinhulluutta teoksessa, joka kestää vertailun Kullervo Kemppiseen, Raimo O. Kojoon ja muihin alan legendoihin.
Kirjan luettuaan ymmärtää hyvin, että Kalervo on pärjännyt niin kirjoitus- kuin valokuvakilpailuissa. Teksti tempaa mukaansa ja komeat kuvat herättävät paljon ajatuksia.
Tolppasella on tyylitajua ja malttia nostaa esiin pieniä, mutta paljon kertovia yksityiskohtia. Kirja houkuttaa ensikertalaisenkin poropoluille. (...)
Harrit, raudut, siiat ja tammukat saavat urheilukalastajatkin varmasti suunnittelemaan jo nyt seuraavaa reissua maahisten maille.

Metsästys ja kalastus

joulukuuta 2009

Tolppasen kokoelma sai minut vertaamaan eräkirjallisuuden vakiintuneita käsitteitä; juttu, kertomus, muistellus, novelli, tarina; niiden yhtäläisyyttä ja eroa. Kirjoittaja itse luonnehtii kokoelmaansa kalastus- ja vaelluskertomuksiksi. Yhtä hyvin voi puhua matkakertomuksista.
Esipuhe kahlaa nopeasti läpi kirjoittajan kalastushistorian, kymmenille tuhansille eläkeikäisille tai eläkeikää lähestyville miehille tuttuine, realistisine vaiheineen ja aineksineen. Itse kertomukset ajoittuvat 1970-, 1980- ja 1990-luvuille ja pohjautuvat tuolloin tehtyihin kala- ja vaellusretkiin ja niistä kirjoitettuihin lehtijuttuihin, muokattuina ja osin uudelleen kirjoitettuina.
(...) Tekstille ei ole ominaista niinkään kaunokirjallinen ote vaan tapahtumat tarkasti havainnoiva ja fillingit ja mietteet taltioiva, reportaasia lähestyvä kuvaus. Miellyttävä lukukokemus.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite