Kolme tarinaa

Kolme tarinaa

Viljo Rasila

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

15,7 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528038399

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 07.02.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
6,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tässä kirjassa on kolme tarinaa. Ensimmäinen kertoo kirjoittajan suvun ja perheen tarinan Kustaa Vaasan ajoilta 1940-luvun loppuun. Toinen tarina kertoo kirjoittajan tulevan puolison erikoislaatuisesta lapsuudesta ja nuoruudesta. Nämä tarinat taustoineen kietoutuvat yhteen kolmannessa tarinassa, joka kertoo heidän yhteisestä viisikymmenvuotisesta taipaleestaan.

Kirjassa on kolme tasoa. Yhtäältä se on vuosisatainen sukukronikka. Toisaalta se kertoo tavallisten kansanihmisten elämästä erityisesti 1900-luvun alussa ja sotien aikana. Samalla se on henkilökohtainen tarina työstä ja yhden perheen elämästä.

'Kolme tarinaa´ on emeritusprofessori Viljo Rasilan (s. 1926) henkilökohtainen muistelmateos, jota hän kirjoitti omia lapsiaan ajatellen parinkymmenen vuoden ajan. Kaiken taustalla olivat ne kysymykset, joita hän olisi halunnut omilta vanhemmiltaan kysyä, jos se vielä olisi ollut mahdollista.
Viljo Rasila

Viljo Rasila

Viljo Rasila (s. 1926 Ypäjä) on suomalainen historiantutkija, joka toimi Tampereen yliopiston Suomen historian professorina 1976-1989 ja vararehtorina 1984-1987. Rasila sai ensimmäisen Eino Jutikkalan historiapalkinnon vuonna 2007.

Rasila on historioitsijana ollut leimallisesti kiinnostunut arkielämän historiasta koko yhteiskunnassa yleensä. Hän on kirjoittanut mm. paikallishistoriallisista aiheista, työläiskulttuurista ja torpparikysymyksestä. Hänen tutkimuksensa ovat valaisseet torpparilaitoksen kehitystä ja Suomen sisällissotaa. Rasila on ollut myös kolmiosaisen Suomen maatalouden historian päätoimittaja.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite