Kielipää Taksi ja sen kaveri Max

Kielipää Taksi ja sen kaveri Max

Taina Sampakoski

Lastenkirjat

ePUB

3,1 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528092469

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.09.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
3,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kielipää Taksi ja sen kaveri Max vie lukijan kielten merkitysten ihmeelliseen maailmaan ja KIELEILYN saloihin.

Ruotsissa julkaistusta suomen kielen oppimateriaalista tuttu Taksi ja Max on nyt saatavana helppolukuisena lastenkirjana. Mukana on myös Kielipää Taksin kieleilykielioppi BLANDAA OIKEIN.

Ruotsinkielisessä kodissa kasvanut Max-koira on saanut uuden kodin suomea puhuvan vaarin ja mäyräkoira Taksin luota. Max joutuu siksi opettelemaan uuden kielen. Mutta pelkkä suomen kielen oppiminen ei riitä. Kaksikielisessä ympäristössä kieliä pitää osata myös sekoittaa eli BLANDATA, toisin sanoen pitää osata KIELEILLÄ.

Uuden kielen ja kieleilyn oppiminen käy joskus Maxin voimille. Eikä elämää tee helpommaksi se, että naapurissa asuu koiria vihaava, eläkkeelle jäänyt kielipoliisi Arja Leskinen.

Kirjan lopussa on kysymyksiä, joista lukija voi keskustella ryhmässä tai aikuisen kanssa. Tarinan käänteitä myötäilee Otso Sampakosken kuvitus.

Taksi ja Max -oppimateriaalista sanottua:

-Taksi ja Max on yksi parhaista oppimateriaaleista, johon olen vuosien varrella törmännyt. Suomen ja ruotsin kytkös ja kielten välillä toimivat sanaleikit ja huumori ovat vertaansa vailla. Harva oppimateriaali on tarjonnut minulle opettajana yhtä hyvät naurut.

Anna Anu Viik
Vuoden opettaja 2012 Lärarförbundet, Ruotsi
Taina Sampakoski

Taina Sampakoski

Taina Sampakoski (s. 1957) on Ruotsissa asuva opettaja ja kirjailija.

Sampakoski on ollut mukana Ruotsin hallituksen rahoittamissa hankkeissa, jotka on suunnattu suomi kansallisena vähemmistökielenä -oppimateriaalin tuottamiseen. Taksi ja Max -kirjoja ja niihin liittyviä työkirjoja on julkaistu Ruotsin kouluviraston (Skolverket) ja Kielen ja kansanperinteen tutkimuslaitoksen (ISOF) verkkosivuilla.

Aikaisemmin Taina Sampakoski on julkaissut kaksi romaania, joista ensimmäinen, Ikoni (Tammi, 2006), oli Finlandia-palkintoehdokkaana. Kielipää Taksi ja sen kaveri Max on Sampakosken ensimmäinen lastenromaani.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite