Keisarin Kesäjuna 1876

Keisarin Kesäjuna 1876

Ilkka Huovio

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

497,5 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789523182110

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.04.2015

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
19,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Heinäkuun 14. päivänä 1876 keisari Aleksanteri II lähti omassa junassaan Pietarista Helsinkiin tutustumaan suuriruhtinaskuntansa Suomen ensimmäiseen taideteollisuusnäyttelyyn. Mukaan matkalle tulivat hänen puolisonsa keisarinna Maria, tyttärensä Edinburghin herttuatar Maria, poikansa kruununperijä Aleksanteri ja hänen vaimonsa Maria Fjodorovna (Dagmar). Seurueeseen Pietarissa liittyvät Venäjän opetusministeri Dimitri Tolstoi ja kansanrunouden kerääjä Daniel Europaeus. Viipurissa matkaan liittyivät kenraalikuvernööri Nikolai Adlerberg ja ministerivaltiosihteeri Carl Emil Stjernvall-Walleen sekä Helsingin Aleksanterin-Yliopiston professorit Carl Gustav Estlander ja Leo Mechelin. Kuvataiteellista asiantuntemusta edusti Pietarin taideakatemiasta vuonna 1873 akateemikon arvon saanut suomalainen taiteilija Adolf von Becker.
Junamatka antoi Suomen kulttuuri- ja taide-elämän kehittämiselle suunnan, joka tuli vahvistumaan seuraavina vuosikymmeninä.
Ilkka Huovio

Ilkka Huovio

Filosofian tohtori Ilkka Huovio (s. 1942) on perehtynyt opinnoissaan ja tutkimuksissaan sodan ja rauhankysymyksiin; erityisesti brittiläisen imperiumin historiallista kehitystä tutkimalla ja toisen maailmansodan syntyyn liittyviä tekijöitä kartoittamalla. Vuosina 2005-2007 hän teki opetusministeriön selvitysmiehenä ehdotuksen Venäjän, Suomen, Valko-Venäjän ja Ukrainan kulttuurin ja taiteen monikeskisen toimintaohjelman toteuttamiseksi. Vuodesta 2000 lähtien hän on toiminut Lapin taiteiden tiedekunnan dosenttina ja vuosina 2004-2006 Taideteollisen korkeakoulun taideteollisen koulutushistorian professorina.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite