Kehittyvä työyhteisö

Kehittyvä työyhteisö

Kehittäminen, tiimityö ja ryhmän johtaminen muutoksessa

Ritva Ranta

Talous & johtaminen

Pehmeäkantinen

164 sivua

ISBN-13: 9789526987101

Kustantaja: Rtr-Suunnittelu Oy

Julkaistu: 06.12.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
48,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Keskustelen kirjassa 15 vuotta nuoremman itseni kanssa. Kirjassa esitetyt kehittäminen, tiimityö ja muutosjohtaminen ovat edelleen hyvin merkittäviä, erityisesti käytännön toteuttamisen näkökulmasta. Olen poistanut kirjasta kaiken sen, mikä on jo auttamattomasti vanhentunut, eikä kommentointi ole enää ajan kohtaista. Muutoksen yksi ydin onkin vanhasta luopuminen, vain silloin uutta voi tulla tilalle. Työelämä keskustelussa mukana olevia asioita olen kommentoinut, esimerkiksi teal-johtamista, tai olen omien tutkimusteni ja kokemusteni perusteella halunnut jatkaa keskustelua aiheesta. Kirja on ilmestynyt ensimmäisen kerran 2005.
Muutosnopeus kasvaa ja vaatimukset lisääntyvät. Ihmisten hyvinvointi on vaakalaudalla tässä oravanpyörässä. Tämä kirja etsii ulospääsyä ja uusia mahdollisuuksia tässä vaatimuksia täynnä olevassa maailmassa. Ihmisissä ja organisaatiossa tapahtuva muutosprosessi on monella tapaa yhtenevä.
Väitöskirjani valmistui noin 15 vuotta tämän kirjan ilmestymisestä. Osa alkuperäisen kirjan asioista oli edelleen mukana väitöstyössäni. Organisaatio ja ihminen oppivat käsi kädessä, väitöstyö lisäsi siihen ryhmän oppimisen. Kirjan pääaihe kehittämistyön eteneminen prosessina oli myös mukana väitöstyössäni, nyt jalostettuna ja tarkennettuna erityisesti ihmisten johtaminen nousi vahvimpaan rooliin.
Kehittäminen, tiimityö ja muutosjohtaminen pääosassa. Suurin osa meistä toimii jossakin organisaatiossa. Tämä ympäristö tukee tai haittaa meidän toimimistamme ihmisenä. Kirja kertoo niistä lainalaisuuksista, jossa organisaatio uudistuu ja samalla henkilöstön osaaminen ja kyky toimia rakentavasti ryhmässä kasvaa. Nämä prosessit toteutuvat rinnakkain. Tiimi tai ryhmä on keskiössä, miten hyödyntää ryhmän dynamiikkaan niin, että kaikki kehityksen virrat parantavat organisaation toimintaa. Ryhmä motivoituu oman identiteettinsä kautta ja koko organisaation kehittämiskulttuuri vahvistuu.

Kolmen prosessin käytännön kokemusten ja teoreettisen tutkimuksen yhdistäminen. Jokaisesta näkemyksestä parhaiten toimivat toimenpiteet ja käytännöt on yhdistetty ohjeiksi ja kehittämisehdotuksiksi.
- Kehittämiskulttuurin askeleleet. Kuvaus kehittämiskulttuurin vaiheista. Kehittäminen keskiössä.
- Tiimityö ja sen merkitys.Tunnistat ihmisten osallisuuden kokemuksen tärkeyden. Tiimityö toteutuu käytännön kehittämistyönä.
-Ryhmätahtojohtaminen, siis muutosjohtaminen. Ryhmän toiminnan hyödyntäminen. Saat tavoiteprosessin sisällön, jolla rakennetaan motivoinut ryhmä. Tiimi toimii.
Ritva Ranta

Ritva Ranta

Ritva Ranta, Filosofian tohtori, sosiaalipsykologi ja insinööri sekä tietokirjalija. Yhteistyön ja johtamisen asiantuntija. Pitkä kokemus julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioiden kehittämisestä ja valmentamisesta niin tutkijan, konsultin kuin valmentajan rooleissa. Osaamisalueita organisaatioiden kehittäminen, tuottavuus, muutosprosessit ja henkilöstökyselyt. Kehittämistyö organisaatioissa, miten tuottavuus ja työhyvinvointi voidaan yhdistää onnistuneeseen kehittämistyöhön, oli Sosiaalipsykologian väitöstutkimuksen aihe (2020).

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite