Kehittämiskeskustelua lapsiperheiden sostepalveluista valtionhallinnossa 1970-2009.

Kehittämiskeskustelua lapsiperheiden sostepalveluista valtionhallinnossa 1970-2009.

Mistä puhuttiin, mikä muuttui, mikä pysyi ennallaan?

Matti Rimpelä (Ed.)

Yhteiskunta & politiikka

ePUB

798,3 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789529474165

Kustantaja: Matti Rimpelä

Julkaistu: 17.02.2023

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
17,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirjassa kuvataan keskustelua lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalveluista valtionhallinnossa 1970-luvulta vuoteen 2009. Yleiskuva oli pitkään myönteinen, kunnes se muuttui 1990-luvulla kriisipuheeksi. Selitykseksi esitettiin usein talouslamaa.
Kansantalous palautui kasvu-uralle, kehittäminen oli laajempaa kuin koskaan aikaisemmin ja uutta tutkimustietoa tuli monesta suunnasta, mutta palvelut eivät uudistuneet toivottuun suuntaan. Kriisiytymisen jatkumiseen vaikuttivat laman lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon hallintoreformit, moniongelmaisuuden hiipiminen kehittämistä hallitsevaksi viitekehykseksi, tiedon ja asiantuntijuuden eriytyminen ja etääntyminen lapsiperheiden ja palvelujen arjesta, sekä instituutioiden muistinmenetys.
Vuosituhannen vaihteesta alkaen vakiintunutta kehittämisstrategiaa luonnehditaan paradoksiksi: Vastuu palvelujen järjestämisestä oli kunnilla, mutta niiden kehittämistä hallittiin valtion normi- ja rahoitusohjauksella. Aineistosta etsittiin vaihtoehtoja omaksutulle kehittämisstrategialle. Huomio kiinnittyi hyvän lapsiperhepalvelun periaatteiden selventämiseen ja konseptikehittämiseen. Näihin viitaten tulevaa toimintaa määrittäviksi käsitteiksi ehdotetaan lapsen kehitystä aikuiseksi ja sen arjen vahvistamista.

No authors available.

Matti Rimpelä

Matti Rimpelä (Ed.)

Matti Rimpelä on vastannut Nuorten terveystapatutkimuksen ja Kouluterveyskyselyn kehittämisestä ja osallistunut Stakesin tutkimusprofessorina lukuisiin yhteistyöhankkeisiin kuntien kanssa. Aikaisemmin julkaistua: Säästöjä lapsiperheiden palveluremontilla (KAKS tutkimuksia 93/2015), Valtion lasten kehityksen tukijana (Lapsiasiavaltuutetun eduskuntakertomus 2018) Onko strategioista tullut tragedioita? Lapsiperheet ja lapset kuntien strategiatyössä (Kalevi Sorsa Säätiö 2018),

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite