Kansallisvaltiot ovat järjen työvälineitä, joiden kautta eri sosiaaliluokat löysivät yhteisen edun ja luotiin eurooppalaiset hyvinvointivaltiot.
Euroopan yhdentymisen ja globalisaation keskellä kansallisvaltioiden asema on heikentynyt ja ihmisten vaikutusmahdollisuudet ovat vähentyneet. Talouskriisi on politiikan kriisi, sillä vastuun kantajien on vaikea säilyttää kannatustaan, ja on ajauduttu aatteiden huutokauppaan.
Tässä kirjassa kerrotaan, miten demokratian periaatteet voitaisiin yhdistää jälleen kansallisen edun edistämiseen. Niiden tukena oleva arvo- ja sosiaaliliberalismin perinne tähtää kansakunnan yhteiseen hyvään.
Filosofian tohtori Jukka Hankamäen manifesti on taloudellisesti ja poliittisesti uppoamassa olevan Suomen pelastussuunnitelma. Se on analyysi kansainvälisyysinnostuksen epäonnistumisesta ja avaa tien vapaaseen ja vastuulliseen Suomeen.
FT, VTT Jukka Hankamäki on toiminut tutkijana ja opettajana useissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Hän on kirjoittanut toistakymmentä itsenäistä teosta filosofian alalta ja julkaissut artikkeleita tieteellisissä aikakauslehdissä.
Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.