Kannan sut tähtiin

Kannan sut tähtiin

Runoja ja kuvia

Tuija Siidorow, Ari Saastamoinen

Klassikot & runot

Kovakantinen

72 sivua

ISBN-13: 9789528020622

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 08.01.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
22,50 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kannan sut tähtiin sisältää 30 runoa ja 30 kuvaa ihmisen koko elämänkaaren ajalta. Sekä runot että kuvat ovat itsenäisiä teoksia yksinään, mutta yhdessä ne tarjoavat toisiaan täydentäviä mielikuvia ja ajateltavaa.
Ari Saastamoisen elämän eri tilanteita kuvaavat runot ovat kuin ihmisyyden ääni, joissa tunteet ja tunnelmat ovat vahvasti läsnä. Välillä runoissa ollaan riemuisasti elämässä kiinni, kun lapsenlapsi pappaa komentaa, välillä teemana on yksinäisyys ja ikävä. Jotkin runoista maalaavat kuin hennolla, mutta määrätietoisella siveltimellä herkkää rakastumista ja vahvistuvaa rakkautta.
Tuija Siidorowin värivalokuvat eivät ole suoria kuvituksia runoihin, vaikka kuvissa on runoihin selvä tarttumapinta. Kuvat ohjaavat katsojan ajatukset runoista uusiin ajatuksiin, myös syventäen runon sanomaa. Useimmissa kuvissa on suomalaista luontoa tai maisemaa, mutta muutamissa on mukana myös ihminen.
Saastamoisen runoihin Siidorow teki esikarsinnan kuvistaan, mutta useimpien runojen kuvaparista lopullinen valinta syntyi runoilijan ja kuvaajan yhteistyönä. Pyydetyn ja toivotun kirjan tekeminen oli mukavaa: Toivottavasti myös lukija viihtyy.
Tuija Siidorow

Tuija Siidorow

Tuija Siidorow on toimittaja, joka on kuvannut lähes kaikkien lehtijuttujensa kuvat itse noin 30 vuoden uran aikana. Hänen kuviaan on julkaistu myös muun muassa postikortteina ja kalentereissa. Hän kuvaa erityisen mielellään maisemia ja luontoa vuodenaikojen kaikissa valoissa ja väreissä. Savo-karjalaistaustainen Tuija Siidorow on kesyyntynyt Keski-Suomeen ja yrittää toiminnassaan noudattaa Pihtiputaan Mummon oppeja: välittää toisista ja suosia konstailematonta viestintää.

Ari Saastamoinen

Ari Saastamoinen

Ari Saastamoinen on nikkaroiva pappa Pihtiputaalta. Halaa tiukasti ja tuntee koko sydämeltään. Hänen lämminhenkiset runonsa ovat tirauttaneet kyyneleen monen lukijan silmäkulmaan. Hänen runojensa ystävät saavat Kannan sut tähtiin -esikoisteoksessa toiveensa vihdoin toteen eli elämänmittaista matkaa kuvaavat runot kansien väliin. Ari Saastamoinen on myös kysytty runojensa lausuja.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite