Kalvan kannassa

Kalvan kannassa

Juhani Suomi

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

351,7 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528080077

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 27.09.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
12,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kunto Kalpa oli 1980- ja 1990-lukujen tunnetuin nimimerkkikolumnisti, joka keskittyi aina ulkomaita myöten huomiota herättäneissä kirjoituksissaan lähinnä Suomen turvallisuuspolitiikkaan.

Nimimerkki oli aikansa merkittävä mielipidevaikuttaja, joka tarkkaili ja läpivalaisi valtaapitävien ratkaisuja ja politiikkaa kirjoittamalla niistä kansalaisilta pimitettyjä tietoja paljastaen, ironiaa ja huumoria viljellen sekä tosikkomaisuutta ehdottomasti karttaen. Ei siis ihme, että valtaa pitävät pyrkivät aina korkeinta poliittista tasoa myöten tukkimaan hänen suunsa paljastamalla nimimerkin takana olevan henkilön. Näissä yrityksissä ei rahaa eikä voimavaroja säästelty. Tavoitteessa onnistuttiin vasta useamman vuoden kiihkeiden ponnistelujen jälkeen.

Teokseen on koottu läpileikkaus Kalvan kahdeksan vuoden aikana julkaisemista teksteistä. Koosteen loppuun on sisällytetty myös muutama Kalvan kirjoittajan omalla nimellään kevättalvella 2016 julkaisemista yhä ajankohtaisista kolumneista. Vaikka kolumneissa käsitellyt vaikuttajat ovat siirtyneet Suomen poliittisella näyttämöllä taka-alalle, heillä on yhä vaikutusvaltaa ja sitä myös käytetään. Kolumnien aihepiirit ovat kuluneesta ajasta huolimatta pysyneet kuitenkin jatkuvasti ajankohtaisina, tuoreimpana Suomen pyrkimys liittyä sotilasliitto Natoon. Siksi lukija löytää teksteistä lukuisia yhtymäkohtia Suomen nykyiseen politiikkaan ja sen tekijöihin. Ehkä myös toisenlaisen totuuden.
Juhani Suomi

Juhani Suomi

Juhani Suomi on Suomen uusinta poliittista historiaa 1970-luvulta lähtien tutkinut professori. Tähän mennessä hän on julkaissut viitisenkymmentä tätä aihepiiriä ja sen vaikuttajia käsittelevää teosta. Lisäksi Suomi loi lähes neljän vuosikymmenen mittaisen uran ulkoministeriössä maan idänsuhteisiin keskittyvänä korkeana virkamiehenä, kunnes eläköityi ulkoasiainneuvoksena.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite