Kalevala suomeksi

Kalevala suomeksi

Risto Pottonen (Ed.)

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

500 sivua

ISBN-13: 9789524987486

Kustantaja: BoD - Books on Demand

Julkaistu: 27.01.2009

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
37,34 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kalevala suomeksi on kansalliseepoksemme nykykielellä lyhentämättömänä, muuttamattomana, sensuroimattomana. Ilmestymisestään lähtien Lönnrotin taideteoksen omaksumista on vaikeuttanut sen kieli. Runot on kerätty kolmen eri kielen alueilta: suomen, karjalan ja inkeroisten. Lönnrot muovasi aineistoa, ja eepokselle tuli oma kieli, kalevala.
Kalevala suomeksi mahdollistaa juonirakenteen hahmottamisen ja yksittäisten säkeiden merkityksen ymmärtämisen. Loitsujen salaperäinen maailma avautuu, lyyriset kohdat tulevat ymmärrettäviksi. Säenumeroinnin avulla perehtyminen alkutekstiin on helppoa. Lyhyet selitykset kaikkiin runoihin ja asiahakemisto tekevät teoksesta myös käsikirjan.
Mikä oli sampo, missä oli Pohjola, miksi Aino hukkui, oliko Väinämöinen ehkä naimisissa? Mikä on eepoksen merkitys nykyaikana? Omien vastausten etsiminen voi olla kiehtova lukumatka.

No authors available.

Risto Pottonen

Risto Pottonen (Ed.)

Kalevala nykykielellä

Maaseudun Tulevaisuus

helmikuuta 2009

Lönnrotin runousopin ilman sensuuria ja selkokielellä tarjoilee Kalevala suomeksi.
Kansalliseepos kääntyy nykykielelle ensimmäistä kertaa. Eikä sitä ole lyhennetty.
Kirjailija Risto Pottosen käännös avaa säkeiden sekä sananlaskujen merkitykset. Juonikäänteet ja perustiedot palaavat.

Kalevala ges ut på finska

Hufvudstadsbladet

helmikuuta 2009

Då Kalevala fyller 160 år ges det första gången ut på modern finska. Författaren Risto Pottonen, pastor vid Vandaforsens försammling, har ägnat mer än tio år åt att översätta verserna, kvädena, besvärjelserna och ordspråken i oförkortad form till det finska språk som talas idag. I Kalevala suomeksi finns versnumrering och korta förklaringar för att underlätta en jämförelse med originalet. Det moderniserade eposet på 500 sidor är bland annat avsett att används i skolundervisningen.

www.kirjavinkit.net

helmikuuta 2009

(...) jos vanha ja erikoinen kieli on ollut esteenä kansalliseepokseen tutustumiselle, Kalevala suomeksi korjaa sen ongelman. Vahvat tarinat välittyvät kirkkaammin, kun hankala kieli ei ole esteenä.

Kirjan arvoa esimerkiksi koulukäyttöön lisää vielä lopun muistiinpanot, tulkinnan avuksi, kuten otsikko kuuluu. Niissä taustoitetaan runoja varsin tiiviisti, mutta asioita valaissen ja tutkimukseen viitaten. Kaikkiaan siis varsinainen kulttuuriteko, jota on helppo suositella Kalevalasta kiinnostuneille!

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite