Kaksoiselämää
Uutuus

Kaksoiselämää

Alain Claude Sulzer

Romaanit & novellit

Kovakantinen

444 sivua

ISBN-13: 9789527380512

Kustantaja: Lurra Editions

Julkaistu: 08.05.2024

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
28,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Ranskan merkittävimmän kirjallisuuspalkinnon - Goncourt-palkinnon - huimaava taustakertomus Napoleon III:n ajan Pariisin loistossa ja kurjuudessa.

Ranskalaiset kirjailijaveljekset Edmond ja Jules de Goncourt elivät 1800-luvun loppupuolella kuin kaksoset - jakaen talonsa, ajatuksensa, työnsä ja rakastajattarensa.

He tunsivat niin Gustave Flaubertin, Emile Zolan kuin keisarin serkun ja istuivat ravintoloissa, kävivät näyttelyissä ja taltioivat kaiken kuulemansa julkaistuun päiväkirjaansa.

Veljesten silmien alla heidän taloudenhoitajansa Rose Malingre vietti rakastuneen naisen itsetuhoisaa kaksoiselämää vuosikymmenien ajan.

Kaiken paljastumisen ja Jules-veljen kuoleman jälkeen kypsyi Edmond de Goncourtin päätös jättää maailmalle jotakin pysyvämpää kuin heidän tuotantonsa ja Rosen tragediasta kertova, veljesten kirjoittama romaani.

Alain Claude Sulzerin teos on mestarillinen kuvaus tekijöistä, jotka taustoittavat yli 100 vuotta jaetun kirjallisuuspalkinnon luojan elämää. Romaani on myös aikalaiskuvaus vailla vertaa.

"Teos on helmi uusien julkaisujen tulvassa."
Elke Heidenreich, Der Spiegel
Alain Claude Sulzer

Alain Claude Sulzer

Alain Claude Sulzer (s. 1953) on Baselissa, Berliinissä ja Elsassissa työskentelevä sveitsiläinen kirjailija. Hänen teoksiaan on julkaistu useilla kielillä.Kaksoiselämää (Doppelleben, 2022, suomentanut Olli Sarrivaara, 2024) on psykologisen tarkka, satiirin täyteinen, kuvaus Ranskan merkittävimmän kirjallisuuspalkinnon luojan, kirjailija, kustantaja Edmond de Goncourtin ja hänen veljensä, kirjailija Jules de Goncourtin elämästä Napoleon III:n ajan Pariisissa 1800-luvun loppupuolella. Veljekset elivät kuin kaksoset - jakaen niin talonsa, ajatuksensa, työnsä kuin rakastajattarensa - ja tunsivat aikalaisia merkkihenkilöitä, kuten Gustave Flaubertin, Emile Zolan ja keisarin serkun, ja istuivat ravintoloissa ja kävivät näyttelyissä ja tallensivat kaiken kuulemansa kirjoittamaansa ja julkaisemaansa salaiseen päiväkirjaan. Samanaikaisesti veljesten sokeiden silmien alla heidän taloudenhoitajansa Rose Malingre vietti tuhoisasti rakastuneen naisen kaksoiselämää vuosikymmenien ajan. Kaiken paljastumisen jälkeen ja Jules de Goncourtin kuoleman jälkeen ja oman vanhuutensa koittaessa kypsyi Edmond de Goncourtin päätös jättää Ranskalle jotakin pysyvämpää kuin veljesten tuotanto ja Rosen tragediasta kertova, taloudenhoitajan mainetta puhdistava, veljesten kirjoittama romaani: testamentata omaisuutensa Académie Goncourt-säätiölle ja perustaa nimeään kantava, Ranskan tärkeimmäksi kasvava kirjallisuuspalkinto, jonka rahallinen arvo on kymmenen euroa, mutta merkitys saajalle jotakin muuta. Alain Claude Sulzer on luonut mestarillisen tutkielman tekijöistä, jotka taustoittavat vuodesta 1903 lähtien jaetun ainutlaatuisen kirjallisuuspalkinnon luojan taustahistoriaa, ja samalla veljesten elämän kuvauksen kautta vahvan aikalaistulkinnan.

LURRA Editionsin kautta on aiemmin ilmestynyt seuraavat teokset:
Väärään aikaan (Zur falschen Zeit, 2010, suomentanut Raija Nylander, 2012)
Irti liitoksistaan (Aus den Fugen, 2012, suomentanut Helen Moster, 2014)
Täydellinen tarjoilija (Ein perfekter Kellner, 2014, suomentanut Olli Sarrivaara, 2016)
Sietämättömiä tilanteita (Unhaltbare Zustände, 2019, suomentanut Olli Sarrivaara, 2020).

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite