Käsikirja Tuettu osuuskuntamalli

Käsikirja Tuettu osuuskuntamalli

Riku Seppälä, Valtteri Rantanen

Talous & johtaminen

ePUB

1,6 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789529469710

Kustantaja: Omillaan osuuskunta

Julkaistu: 24.03.2023

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kehitysvammaisten henkilöiden työvoimapotentiaali jätetään yhteiskunnassamme suurelta osin hyödyntämättä. Kehitysvammaliiton tekemän selvityksen mukaan kehitysvammaisia henkilöitä on Suomessa palkkatyössä vain noin 600 henkilöä.

Kehitysvammaisten ja muiden vaikeasti työllistyvien henkilöiden työvoimapotentiaalin hyödyntäminen on paitsi yhteiskunnallisesti järkevää niin myös henkilökohtaisella tasolla, työllistyvälle henkilölle erittäin merkityksellistä.


Lähtökohtaisesti suuri osa kehitysvammaisista henkilöistä elää työkyvyttömyyseläkkeen turvin. Tämän vuoksi on tärkeää kehittää tuki- ja työllistymismenetelmiä, joiden avulla kehitysvammaiset henkilöt voisivat hankkia omalla osaamisellaan toimeentuloa työkyvyttömyyseläkkeen lisäksi. Lisääntynyt toimeentulo mahdollistaa osallistumisen yhteiskunnan eri palveluihin ja tapahtumiin, lisäten yksilön osallisuuden kokemuksia ja toimijuutta.

Kehitysvammaisten henkilöiden työllistymiseen tarvitaan olemassa olevien toimintojen lisäksi uusia innovatiivisia menetelmiä. Tuettu osuuskuntamalli antaa uuden mahdollisuuden hankkia toimeentuloa omalla osaamisellaan, huomioiden työntekijöiden yksilölliset tuen tarpeet.

Tämän käsikirjan avulla saat käsityksen siitä, kuinka tuettua osuuskuntamallia voi soveltaa kehitysvammaisten ja erityisen tuen tarpeessa olevien henkilöiden työllistymisessä.
Kirja soveltuu erityisen hyvin sosiaalialan palveluntuottajille ja järjestöille sekä hyvinvointialueiden palveluista vastaaville henkilöille.
Riku Seppälä

Riku Seppälä

Riku Seppälä on Omillaan osuuskunnan toimitusjohtaja. Seppälä on myös Omillaan osuuskunnan perustajajäsen sekä hallituksen jäsen. Seppälän kiinnostuksen aiheena ovat yrittäjyys, vaikuttamistyö, lainsäädännön tuntemus sekä media-alan erilaiset tehtävät.
Riku Seppälä on Tampereen kaupungin vammaisneuvoston jäsen sekä hyvinvointialueen vammaisneuvoston varajäsen.
Seppälän työroolit Omillaan Osuuskunnassa: hallinnollinen assistentti 2018-2019, operatiivinen johtaja 2020-2021 ja toimitusjohtaja vuodesta 2022 eteenpäin.

Valtteri Rantanen

Valtteri Rantanen

Valtteri Rantanen on OmaPolun vastaava ohjaaja, Omillaan osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja sekä Omillaan osuuskunnan perustajajäsen.
Rantanen on toiminut OmaPolussa eri tehtävissä vuodesta 2005 alkaen. Rantasen kiinnostuksen aiheina ovat olleet tänä aikana erityisesti kehitysvammaisten henkilöiden ansaintamahdollisuuksien kehittämiseen ja työelämätasa-arvoon liittyvät asiat.
Omillaan osuuskunnan lisäksi Rantanen on ollut mukana käynnistämässä kehitysvammaisten näyttelijöiden työllistymisen edistämiseen ja yhdenvertaisen teatteritaiteen tuottamiseen tähtäävän Teatteri NEOn toimintaa vuonna 2018.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite