Juuson kolme elämää
Uutuus

Juuson kolme elämää

Martti Häikiö

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

528 sivua

ISBN-13: 9789529489374

Kustantaja: UA-Kustannus

Julkaistu: 19.04.2024

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
90,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Elämäkerrassa kerrotaan Juuso Häikiön nuoruusvaiheet Muhoksella, kouluvuodet Oulun lyseossa ja opinnot kadettikoulussa Munkkiniemessä. Talvisodassa hän oli torjumassa Neuvostoliiton hyökkäystä pioneerijoukkueen johtajana ja komppanianpäällikkönä Kannaksella. Jatkosodan hän taisteli pataljoonankomentajana Itä-Karjalassa Karhumäessä ja vetäytymisvaiheessa Ilomantsin taistelussa yleten Suomen nuorimmaksi majuriksi.

Sodan jälkeen Juuso toimi Pioneerikurssin johtajana Korialla. Hän luki aamuöisin tenttikirjoja ja suoritti ylemmän oikeustutkinnon. Tuomarinuran hän teki Itä-Suomen hovioikeudessa Kuopiossa. Kirjassa kuvataan hovioikeuden työn arkea ja juhlaa. Kuopiossa alkoi myös yhteiskunnallinen vaikuttaminen järjestöissä ja kuntapolitiikassa.

Eduskuntaan Juuso valittiin kokoomuksen listalta 1962. Hän toimi perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana 13 vuotta. Hän osallistui kamppailuihin korkeakoulujen hallintomallista, presidentin poikkeuslakivalinnasta ja valtiosäännöstä. Kirjassa kuvataan myös kansanedustajan työn arkea, vaalitaisteluja, valiokuntatyötä ja epävirallista vaikuttamista.
Martti Häikiö

Martti Häikiö

Professori Martti Häikiö (s. 1949) on Juuso Häikiön poika. Isänsä elämäkertaa varten hän on koonnut aineistoa 1970-luvulta alkaen. Hän on avustanut isäänsä tämän laatimissa pataljoonan historiikissa ja muistelmateksteissä, jotka sisältyvät tähän teokseen. Martti Häikiö on kirjoittanut useita historiateoksia www.marttihaikio.fi

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite